Sista dagen av 2011

Invigde sista dagen av år 2011 med goda vänner. Tacos, vin lite gitarr och sång, mycket trevligt! I kväll har vi gäster här hemma lite god mat och mer trevligheter. GOTT NYTT ÅR till dig min vän kram


Byggarebob

Har en liten byggarebob här hemma i dag. Hon är förmodligen redo att hjälpa pappa med fönsterbyte.


Fransar

Jag och en arbetskamrat köpte Fransförlängnings serum för att testa. Har läst så mycket om det att det skulle fungera. Vi var lite skeptiska ;-) Det syns inte nämnvärt när jag är osminkad. Men sminkad då är fransarna längre och tätare det fungerar faktiskt, jag har penslat på varje kväll i två veckor. Vid tre-fyra veckor ska man nått bästa resultat det är lite spännande. Förrut kostade serumet 1200 sjukt dyrt nu kan man hitta det för 200-300kr Blink blink


Tjejkväll

I dag har jag Carro, Clara, syrran och hennes tjejer varit på badhuset. Jag simmade 50 längder och solade faktiskt det händer inte ofta, vill inte ha rynkor haha men jag behövde muntras upp lite och ha Egentid som det så fint heter. Min ork och energi börjar sina och då ska man veta att jag är stark och tuff men även för mig finns det en gräns. Men jag vägrar lägga mig plattfall och vara offer allt för länge. Så ikväll blir det utgång med vännen Larsson vin godmat och massa tjej prat ;-) så nu har jag inte tid med mer bloggande. Ska fixa frisyren och make upen :)


Så ja

Korta men fint silvriga jag återkommer om tre- fyra veckor så ska vi se om dom blivit längre ;-)


KÄRLEK

Mina fina tjejer <3


Fina naglar

Finns det någon tjej som inte vill ha fina vackra naglar? Jag vill iaf ja det men har tydligen inte anlag för bra naglar med bra kvalitet. Nu har jag införskaffat riktiga grejer så nu får vi se om jag får filmstjärne naglar ;-) Seche vite ska vara bästa överlacket på marknaden. Trind nagel förstärkare, scratch olja och så silver lack inför nyåret :) Nu håller jag tummarna!!!


Två myskvällar på raken



I förrgår kväll hade jag kvällsmys med
Carro. Vi fila våra fötter och smörjde,
sen gjorde vi en varsin irisch kröp upp
under chillifilten och dåg på del 1 i Twilight
serien.

I går kväll så hade jag mys med Sebbe och
hans tjej med morotsdipp och såg del 2
och lite av del 3.

Jag gillar vanligtvis inte overkliga filmer men
twilight är faktiskt bra trots varulvar och
vampyrer.

Jag är så trött i kroppen i går somnade jag
kl.18 och vaknade kl.22 sov som en stock.
Nästan lite läskigt, ni vet när man var tonåring
och kom hem från skolan somnade och vaknade
och visste inte om det var morgon eller kväll.
Man vaknar och känner sig helt snurrig som om
man vore onyckter.

Kanske det blir badhuset med tösen i dag om
vi kommer i väg!

Skönt att vara ledig några dagar nu och jag har
bestämt att inte ha några måsten.

Ha en fin dag min vän

Annandagjul och 10grader


Pulka? Nä trehjuling ;-)

Var lite tvungna att gå ut och få luft. Har inte blivit att varit ute nåt under julen. Clara ville åka pulka lilla gumman då, så vi tog fram trehjulingen eller rättare sagt den är inte ens borttagen. En liten promenix till ok för att köpa lite gott och tidning. Nu blir det lite mat med la familia sedan en film. Är ledig hela veckan förutom ett par timmar i morgon ;-)


Bojkottar starten av mellandagsrean

Bojkottar starten av mellandagsrean i dag spar slantarna i stället. Strosar runt i pyjamasen och leker med tösen i stället det är kvalité det ;-) Vi har haft telerubbies kalas lekt med Pippi huset och hoppetossa. Tittat på Madicken haft picknick i soffan mys på hög nivå.


Nu på morgonen har jag varit på teletubbis kalas :)


Dagmar

Klockan är 03.15 å det är omöjligt att somna. Shit vad det blåser, viner i fönstren och i ventilationen. Haft ångest över vårat stora nya vardagsrums fönster som stod på uppfarten 128kg att det skulle blåsa omkull på Sebbes bil. Vi var nyss ut och la det ner. Denna blåst får min värk att bli ännu värre, armbågarna värker och underarmarna och höfterna. Nu ligger jag på min spikmatta det underlättar lite för stunden. Vilket julväder 10+ och storm skumt, saknar faktiskt snön som vi varit berikade med i två år. I morgon är det annandag jul kanske Carro och jag tar en sväng på stan om vi orkar. Verkar inte bli mycket sova i natt just nu sitter alla och tittar på tv här hemma tre på natten. Jag tar och läser lite i min nya bok, passar väl bra så här i ätar jule tider ;-) Blås inte bort där ute, min grannes växthus ligger risigt till en plast/glas skiva flög nyss 10 meter och det skramlar för fullt utanför :-/


En till kanon julklapp

Ännu en super julklapp jag har bidragit med 300 doser stelkramp. 167 påsar vätskeersättning och 20 doser mässling vaccin. Clara har bidragit med 300 doser stelkrampsvaccin. Vilken super julklapp tack bästa Carro


Mamma

Denna fick jag av Carro i julklapp, det värmer i mitt hjärta. Tack gumman jag älskar dig <3 Fick ni några julklappar som kändes speciella. Denna ljuslykta och frukost på sängen av sonen i dag var nog mina bästa för det är av kärlek Jag älskar er mina barn tack för att ni finns!

 

 


Ehh... Vad gör min tös?

Undra om hon inte var nöjd med klapparna ;-)


Skeptisk

Lite skeptisk till mannen med vitt skägg.


Tomten

Tomten kom som han brukar i år också. Clara var lite skeptisk, satt i soffan och vinkade vågade inte gå fram. Men en slängpuss bjöd hon på i allafall. Jag fick många fina julklappar parfym, smink, bok, klocka mm. Sitter nu med ett glas rött och nostalgi tittar på Dr.Snuggels Carro fick boxen av mig i julklapp det var hennes favvos som barn. Fortsatt god jul till er alla :)


Julklapp

Fick en docknings station till min IPhone i julklapp av familjen. Vilket ljud! Tack


Crossen

Tog mig en brännare på crossen i går det var jätte skönt. Nästan tomt på gymmet alla var väl ute i julstressen så skönt att slippa det :) Stressade du?


Julen står för dörren

I går var jag i väg på återbesök ang. Atlaskotan det såg bra ut jag är rak i kroppen. Jag fick massage och så sa hon en heldel saker mycket märkligt för allt hon sa stämde in ;-) Jag är i en läknings process nu vilket gör att min värk är värre än vanligt el. kanske inte värre men annorlunda. Jag även processar inom mig angående vissa saker hur och varför jag reagerar med och mot vissa saker på ett visst sätt. Vad hur och när resultatet av det kommer vet jag inte. Hur går det för er med julstöket? Jag har själv alldeles för stora krav på mig själv och beslutat att jag struntar i vissa saker. Egentligen vill jag inte fira jul, har senaste åren inte gillat det speciellt men nu står den för dörren!


Överraskningar är alltid kul

I lördags var jag hem till en vän och hjälpte henne fixa en ny sänggavel. Hon blev så glad så igår kom hon med en julklapp, nybakta saffransbullar, monsterbullar, två stora blockljus och annat smått och gott:) Det hade hon inte behövt men så kul det är med överraskningar (då blir man som ett barn) Tack snälla du!!!!


Nappfri treåring



GRATTIS MIN SÖTA FINA DOTTER, TRE ÅR HAR DU
FÖRGYLLT MITT LIV MED DIN NÄRVARO. VARJE DAG JAG
VAKNAR OCH SER DITT LEENDE, FYLLS HELA MIG MED KÄRLEK,
VÄRME OCH LYCKA. JAG ÄLSKAR DIG MIN ÄNGELPRINSESSA.


Andra kvällen nappfri Clara frågade inte ens efter den i kväll ;-)

Nu ska jag få lite massage av min man, brukar era partners massera
era trötta onda ryggar och nackar i bland? Min gjorde det ofta i början
av våran relation. Nu mer blir det inte så ofta!

Inte många dagar kvar till jul jag känner mig inte speciellt stressad
så skönt. Alla klappar köpta ska bara slås in.

Kram till dig!

Tårar

Ja vad ska jag säga lilla tösen var utom sig av förtvivlan när hon skulle sova utan napp. Under dagen när hon frågade efter den så kunde jag vilse leda och prata bort det. Men när hon skulle sova för kvällen var hon verkligen ledsen och snodde runt i sängen. Riktig seperations ångest. Åh vad jag tyckte synd om henne :-/ -Mamma vi åker och köper en ny! Slutade att jag nynnade i en stämmig ton likt ett mantra och strök henne i pannan då slocknade hon av ren utmattning. Vi får se vad natten ger, när och om hon vaknar till och famlar efter nappen. I dag har vi självklart åkt pulka jag drog runt på Claris hon kiknade av skratt. Var ner en sväng på stan och inhandlade två julklappar och ett par stövletter till mig från tomten! Skulle ha simmat i dag men nappavänjningen och lite annat kom i vägen tyvärr. Nattinatt min vän i morgon kallar jobbet igen.


Nappfritt!? ;-)



I dag har Clara paketat in sina nappar och ställt ut paketet med en
tallrik gröt till tomten. Hon ringde tomten och talade om att paketet
fanns (det var mig hon pratade med) Tomten kom och hämtade
napparna. Och lämnade en käpphäst med ljud och en prinsesspegel.

Clara har redan frågat efter sina nappar så vi får se hur detta slutar
troligtvis med tårar i kväll. Hon har verkligen varit en riktig napptjej
men bara när hon är trött.


God morgon!

Vi vaknade tidigt i dag. Clara vaknade även i natt halv ett det har aldrig hänt förrut. Troligtvis blev uppståndelsen och alla intryck för mycket i går med kalas och paket och alla vänner. Vi passade på att ha en riktig mys frukost i soffan och TV4 god morgon. Så god morgon på er alla där ute, försök inte stressa för mycket. En läkare på nyheterna sa att julstressen inte är farlig för hälsan. Men det sas också att det gör inget om man skippar städningen ;-)


Ny säng

Clara fick en ny säng av oss i födelsedags present, det blev jätte fint i hennes rum. Vi passade på nu när dom reade den lite på Ikea.


6 månader


Clara 2½ år


Clara 3år


Det är ett halv år mellan dessa två kort, otroligt vad min lilla
tös vuxit och förändrat sig!

Eller hur?


Claras första kalas påriktigt ;-)

image description
















Clara tyckte det var så roligt att ha sina förskolevänner här hemma.
Hela förmiddagen gick hon och frågade, när kommer mina vänner!

Tänk vad stor och medveten man är trots att hon bara är 3år <3

Förra helgen =)



Lyckan var stor när bästa Carro kom hem från Thailand mys
i knät! (Carro var lite trött efter en lång flygresa)



image description

Puss puss och love Sebbe med flickvännen Petra <3


image description

Clara och Petra bakar bullar till Claris 3-års kalas!

Lite tight med födelsedag och jul så tätt in på men så är det
bara gilla läget ;-)

Har du stressigt inför jul? Eller är du färdig med förberedelserna?


Lucia



När man är förälder så är en av alla stora ögonblick "första lucian på
dagis" Det är obeskrivligt hur det känns när ens lilla bäbis stapplar in
som lucia första gången. Det värmer i hela hjärtat, tårar av lycka och
stolthet bränner bakom ögonlocken.

Och just MIN lucia av alla lucior är bara sötast (hahhaa)




Det är jobbigt att lussa också ;-)






Sankta lucia

Tillsammans

Clara och jag går på promenad med Grynet. -Mamma vi går tillsammans sa hon och så höll vi båda i kopplet ;-) Det var förra helgen när vi var hundvakt till sötisen.


Lucia

Min fina, söta lucia Clara var så stolt med luciakronan <3


Vacker lördag


Varm chocklad

Årets första varma choklad med grädde :) Mums!


Hundvakt

I går kväll och idag är vi hundvakt till världens sötnos som heter Grynet.

 

 

 


Mår bra :)

Nu har det gått två dygn efter Atlas justeringen. Jag har varit otroligt trött, nacken är mycket rörligare, vissa av mina muskler är mer avslappnade, jag har haft annorlunda känsla i vissa muskler. Känner att det händer saker i kroppen som leder till det bättre. Igår hade jag feberkänsla och kände mig varm troligtvis beror det på ökat cirkulation. Hade lite hjärtklappning det har gått över och det kunde man få. Det är jätte spännande. En arbetskollega till mig har bokat tid till nästa vecka . Jag ska boka till älsk kanske kan han bli av med migränen. Värt att prova. Hade inte en aning om att jag var sne inget som syns med blotta ögat. Enligt forskning påstås det att runt 70% av befolkningen har en sne atlaskota även om det bara handlar om en millimeter kan det vara förödande för kroppen.

 

Atlaskotan justerad:

 

Innan justeringen:

 

Innan justeringen:

Får se hur jag mår framöver, läkningsprocessen tar olika det är

individuellt.

 


AtlasProfilax

I går var jag på atlasprofilax behandling det var en rejäl upplevelse kan jag lova. När behandlingen
var avklarad och jag reste mig upp så kändes det som att jag gick i lustigahuset. Helt plötsligt var
min krop rak och underlaget kändes snett. Jag kände mig lätt, det kändes som att huvudet skulle
ramla bakåt. Jag satt satt rakt helt plötsligt och ramlade inte i hop med hållningen. Hel skumt! Jag
fick en lyrisk känsla, glad euroforisk. När jag vaknade i morse kände jag mig också pigg och glad
på nåt vis en känsla som var annorlunda. Nu i kväll fick jag hjärtklappning, stickande känsla i rygg
och armbåge. Trötthets känsla i kroppen, det brukar jag ha men det känns annorlunda. Det ska
kännas så nu läker min kropp och mina muskler vilket gör att jag kan ha ont i några dagar =)
Atlaskotan är justerad och mina muskler och nervtrådar ska hitta sin rätta plats igen. Därav kan
det känns i kroppen. Min kropp känns lätt så svårt att förklara! Magi hahhaaa.... värt vartenda öre.

Vad är atlaskotan?
Atlaskotan är den översta nackkotan som håller huvudet i balans. Genom och i direkt anslutning till
atlaskotan går all trafik mellan huvudet och resten av kroppen. Egentligen är det ganska logiskt att en
atlaskota ur position kan leda till en mängd olika besvär. Har du huvudet i obalans måste kroppen
kompensera, har du stopp i flödet störs syretransport (blodet) och nervsignaler.


Alla känner inte till att atlas, den översta nackkotan, spelar en mycket viktig roll för hela ryggradens
funktion och balans.

Om atlaskotan ligger fel har man iakttagit att hela skelettet påverkats och att det kan orsaka obalans och förskjutningar i hela kroppen. En förskjuten atlas kan även trycka direkt på blodkärl och nervsystemet.

Vanliga besvär som man kan lida av pgav. en förskjuten atlaskota är:

  • Huvudvärk och migränATLANTOtec skelettbild
  • Kroniska besvär efter en whiplash-olycka
  • Yrsel och balansstörning
  • Tinnitus (susningar eller ringande i öronen)
  • Käkledssyndrom (TMJ-syndrom)
  • Begränsad rörelseförmåga av huvudet
  • Nacksmärtor
  • Återkommande nackspärr
  • Torticollis (sned hals)
  • Smärta i axlar, sneda axlar
  • Myrkrypningar eller domningskänsla i armar eller ben
  • Klämda spinalnerver
  • Smärtor i ländrygg
  • Diskbråck
  • Bäckensnedhet eller bäckenrotation
  • Smärtor och låsningar i sacroiliakaleden (SI-leden)
  • Funktionell benlängdsskillnad
  • Ischiassmärtor
  • Smärtor i höftleder och knän på grund av snedställt bäcken
  • Cirkulationsbesvär, kalla händer eller fötter
  • Matsmältningsproblem, förhöjd magsyra, återkommande förstoppning eller diarré
  • Sömnproblem
  • Kronisk trötthet

Från en kundundersökning uppgav så här många att de blev helt besvärsfria eller märkte av stor förbättring redan efter en månad:
  • Huvudvärk (9 av 10)
  • Migrän (8 av 10)
  • Yrsel (8 av 10)
  • Tinnitus (7 av 10)
  • Nackbesvär (9 av 10)
  • Ryggbesvär (8 av 10)
  • Sömnproblem (7 av 10)
  • Trötthet (8 av 10)
  • Magbesvär och tarmbesvär (7 av 10)
  • Cirkulationsbesvär (6 av 10)
  • Blodtrycksproblem (5 av 10)

Med ATLANTOtec® metoden kan man balansera atlaskotan varaktigt med en enda behandling inklusive uppföljning med kontroll och massage.

Normalt behövs ej fler behandlingstillfällen för att få atlaskotan rak och det vanliga är att den

varaktigt behåller i sin rätta position.

Från tidningen Måbra: Gert Eriksson behandlar med de omtalade Atlantovibbarna

 

Tillvägagångssättet består av en speciell massageteknik som utförs på de djupt liggande, korta nackmusklerna, följt av en stretching av de specifika muskler och ledband som är förbundna med atlaskotan.

Målsättningen är att få musklerna som omger den första halskotan att bli tillräckligt avslappnade och smidiga för att göra det möjligt för atlas att återgå till sin naturliga position. Det räcker oftast med en enda behandling för att varaktigt få atlas på plats.

Obs!Det är ingen manipulation, inga ryck, vridningar eller knäckningar.



Glad morgonpigg tös

Claris blev så glad när jag visade henne snön i morse. Hon prata om att hon ville göra snögubbe. Ja då lär det komma lite mer snö ;-) jag gillar inte vinter och snö och halka. Men om jag måste välja på snö och plask, så har jag hellre snö. För Claris skull önskar jag mer snö nu så att jag kan ut och dra henne i pulkan. En vit jul sen vill jag ha vår men den kommer inte förrän 3-4 månader känns långt bort just nu :)


Våran dag i bilder






































PUSS & KRAM

Mamma jag kan...


Skiter i måste listan

Nu struntar jag i måste listan, svängde av med dammsugaren och ladda tvättmaskinerna. Nu lägger vi pussel och pärlar. Snart går vi ut i det friska vädret å får ljus och luft. Alla måsten får vänta, det är min första lediga måndag sedan jag gått ner på 90% i stället för 100% Så nu är jag ledig varannan måndag i stället för föräldraledig varje. Dessa två måndagar är ämnade för min tös inget annat. Ett beslut jag är nöjd med!


Kalas

Grattis söta Max 3år. I dag har vi varit på fisk kalas hos Max allt gick

i fisktecken.

Var tvungen att ta ett foto på den fina tårtan och god var den.

Claris åt två bitar satt kvar sist vid bordet.

 


Första sittningen klar

Sådär då var karln på g med sin tatuering första sittningen i går

vart många timmar :) Nu måste det läka innan dom kan fortsätta,

snyggt blir det!

 

 

 


Glögg å handboll

Sitter å myser i soffan med årets första glögg och tittar på damhandbollen. Riktigt mysigt, dags att väcka tösen som snusar här bredvid gick inte att hålla henne vaken. I kväll blir det pizza och så mycket bättre. Ett glas rött också vännen C rekommenderade ett kanon gott vin jag ska lägga in en bild och tipsa er ;-) Trevlig lördag till er kram

=))

 


Present

H har länge velat tatuera sig. Nu har han fått tatuering i födelsedags present av mig. I dag påbörjades den, första sittningen :) Bjuder på en bild jag tog innan jag och Claris åkte.


Blogga eller inte?

Jag skrev mitt första blogginlägg den 18nov 2008 höggravid med Claris vilket jag inte då visste att det var en underbar tös i min mage som sparkade runt och fick mig känna mig tjock och otymplig ;-) Hon är mitt allt i dag, självklart min son också men han står snart på egna ben. Jag sa till mig själv att jag skulle blogga ett år som nu blivit tre. Ska jag fortsätta? Frågar jag mig själv, jag vet att ni är många som följer mig och min vardag här på bloggen. Jag är rätt ytlig och skriver mest om det som händer och vad jag gör. Inte speciellt mycket om vad jag känner och tänker. Mest av rädsla över era reaktioner. Ni ät några som i bland bekräftar och kommenterar men långt i från många av er?!! Hur ska jag få energi och lust,frågan är ska jag fortsätta blogga eller sluta. Jag älskar att ta foton och att skriva det är det som drivit mig! Vad tycker ni? Vilka är ni där ute? Jag är lite nyfiken ;-) jag är glad att ni finns tack och stor kram till er mina trogna läsare <3


Träning

I dag efter jobbet åkte vi och gymmade blev ett helt gäng. Roligt! Vi hann bara 35 min på crossen sen blev det mage, armar, bröst och rygg. Två besök på gymmet och en simning "so far" denna vecka helt okej! Så skönt att kommit i gång. I morgon invigs nya Friskis på björnövägen det blir kanon. Snart blir det att gå på lite pass också. Nu har min lilla tös somnat H är på julbord, Sebbe och Petra soffmyser med mig just nu! Kram och trevlig helg


Reklampelare

Fristads reklam pelare är väl schyssta? Äntligen nåt för oss tjejer ;-) Dock inte lika avklätt som Triumph reklamen men ändå :) Håll hårt i ratten när ni är ute å åker.


50 längder

I går hade jag lovat mig att bara ta det lugnt vilket jag också gjorde.
Det resulterar i dag i att kylen gapar lite tomt och att tvätten svämmar
över. Jag beordrade älsklingen att laga maten ;-) jag laddade två
maskiner tvätt. Jag har ju lyxen att ha två tvättmaskiner så himla nice.
Efter maten när lilla tösen somnat kokade jag kaffe och packade bad-
väskan.



Åkte till Lögarängen för date med Larsson vi simmade 50 längder drack
kaffe, bastade, babblade och hade egentid så skönt!

I morgon blir det gym igen vi är så duktiga och få i hop det trots att det
blir lite stressigt i bland men med vilja och tankens kraft så går det
hyffsat ;-)

Nä nu ska jag ta och nanna kudden i morgon är det helg igen satan
i gatan vad fort veckorna går ;-/ ;-/

Kram

Love



Min älskade son och hans söta flickvän Petra.......

RSS 2.0