Lämnar bloggen för en paus...

....nu lämnar jag er för en paus ett tag.... Kram


Funkar ett tag till...

Overallen funkar ett tag till min lilla tös har sina overaller två säsonger,.. Ovanligt vad jag förstår men det gillar vi "ler" så inget nyinköp här i år ;-)


Fredag med sjuk tös... Hallå vilka är ni?

Fredagar älskar jag laga god mat och mysa. I dag är Clara sjuk eller sjuk men hemma från förskolan men första feberfria dagen. Tack Carro för allt du gör och finns för mig och för Clara och att du ställer upp du är guld värd, ÄLSKAR DIG <3


Visst är det så!!?


Spikmattan....

.... Skall inte glömmas och gömmas i någon garderob nu är den framplockad och skall användas. Mycket bra för avslappning, god sömn, nackvärk, ryggvärk, blodcirkulation mm. Har lite svårt att komma till ro i kväll det bokstavligen vräker ner ute, hur mycket kan det egentligen regna? Tösen har varit feberfri under kvällen hoppas det nu håller i sig. Bästa bästa Carro ställer upp i morgon och är med henne. Jag har saker inbokat på jobbet och H jobbar sin sista dag för på måndag börjar han nytt jobb. Så vi hade svårt i morgon, lycko oss att Carro inte börjar jobba förrän klockan fyra. Claris ser framemot att leka med henne. Och hoppas på att få baka lite haha God natt min vän ta hand om dig och krama någon du tycker om lite extra en kram är gratis, kostar inget att ge och är skönt :) ps. tösen ligger brevid mig men dock inte på spikmattan ;-)


Månadens glossy

Fått månadens glossy jag vet att jag tjatar om det varje månad. Men den är grymt rolig att få och prisvärd till max. Nu var det en snygg ögonskugga ett snyggt läppstift (använder dock inte läppstift så ofta borde kanske börja med det ;-) Sen var det en fiber spray som ökar volym och stadga luktade jätte gott. Sen var det typ ett dustit pulver med färgpigment och ska tydligen få håret att växa, det ska bli spännande att prova. Ett antiinflammatoriskt läppbalsam med lite naturlig färg med läkande aloe vera och bivax. Och så var det en liten weleda body lotion som luktade sommar fräscht citrus. Glossybox innehåller vanligtvis (basen) fem produkter varav två är i full size och tre i prov storlek. I denna box var det sex produkter varav fem var i full size och så lilla tuben med body lotion. Butiksvärdet på produkterna i boxen ligger runt 800-1200:- och kostar 139:- klart värt och klart spännande när den dimper ner i lådan. Betalar man för ett år kostar den 108:-/st


Stressar vi på tok förmycket?


Seriöst vad orättvist :(

Carro var i Stockholm och gissa vem hon sprang på då? Joel Kinnaman fyyyy vad orättvist :( Fusk fusk fusk!!!


Blodomloppet = ett hjärta <3

Blodomlopps spåret var som ett hjärta passande ge blod rädda liv. Liv = hjärta som slår!!! ;-) <3


Lopp = check

Fy tusan vad jag var i oform för ett lopp i dag. Jag genomförde det på bara vilja. "Mensig" å trött å ont i höfterna äh fy vad nära det var att jag bangade. Men det kunde jag bara inte har en vän som hejar på mig och sprutar med blåslampan. Dessutom skulle jag springa med en jobbar kompis och henne ville jag inte svika heller. I bland är det bra med vänner som har koll på en hihihi. I allafall tog jag 5km under 30min närmare bestämt 29.43 nästan tre minuter sämre än vårruset. Undra vad det beror på? God mat, sol, bad och dryck för mycket dryck i Turkiet tro? Jaja jag är nöjd, vårruset är iaf roligare och roligare bana också :) God picknick hade vi efterråt mysigt!


Tips...

Vilken god smörgås jag gjorde till förmiddags kaffet i dag som mellis. Låter lite skumt men testa det var riktigt gott. Så där beroende framkallande gött. Ryvita knäckebröd en skiva rökt kalkon skivad banan och salladskrydda mums!!!


Årets första äppelpaj som jag å tösen njöt av i solen. Vad kom värmen från idag helt plötsligt ;-) I kväll springer en tjej på jobbet och jag blodomloppet tacka Gud för att jag bara anmälde 5km. Är inte taggad alls "mens svullen" och ont i kroppen bläää så jag struntar i tiden utan riktar in mig på att bara ta mig runt!!! Heja heja :) och tack för solen i kväll :)


Linas fisk

I dag gjorde jag Linas fisk riktigt gott. Egentligen smakar ju inte vit fisk speciellt mycket utan det är tillbehören som gör det. Kall såsen gjordes på finhackad rödlök, fin hackade kokta ägg, dill, citron, salt, peppar, pepparrot och turkisk youghurt. Riktigt god!!!


Kärlek innanför dörren...

Jag blir så glad när jag ser min lilla tös skor innanför dörren. Det påminner mig om alla mina år av saknaden av små skor på min dörrmatta!!!


Rosor

Tösen och mamma fick vackra rosor när vi kom hem i söndags. Dom blir vackrare och vackrare för varje dag :) Tack älskling!


Sechevite

Har sagt det förrut men tipsar igen överlacket Sechevite är grymt! Nagellacket har suttit i två veckor, utsatts för saltvatten, sand, stark sol, pool mm. Ändå är det inte mycket skavt utan blivit utväxt. Grymt och man målar på det på nymålat blött lack och det torkar på nolltid. 129:- på Kicks stor flaska som räcker länge. 10 av 10 möjliga helt klart värt vartenda öre!!!


Fryser

Shit vad jag fryser, vet inte om det beror på kylan eller en begynnande förskylning eller "roliga veckan" eller min värk. Känner mig helt orkeslös och trött, borde vara pigg och må toppen efter vår underbara varma resa. Men tyvärr slungas man alldeles för fort in i vardagen. Men med fina varma soliga roliga minnen med mig hem. Som jag kan plocka fram och njuta av känns det lite bättre. Nu tänker jag krypa ner i soffan med en kopp te och min chillifilt. Jag gillar verkligen hösten men inte redan i augusti alldeles för tidigt för mig!


Linas matkasse

I går kom höstens första Linas matkasse. Nu har jag bokat på inspirations kassen ett tag framöver. Det är tre i stället för fem måltider för fyra personer. Känner att jag måste hinna äta ur frysen också. Denna gång fick jag även en gratis fruktkasse på fyra kilo och frukost/mellanmålskassen till indroduktions pris 199:- (499:-) så skönt att slippa storhandla denna vecka ;-)


Side

När vi flög hem så gick solen upp över Turkiet grymt vackert!


Kylig höst morgon

Ja i dag vaknade jag inte till varma 42grader utan en 10gradig höstmorgon. Friskt i luften, men jag måste ändå säga att när hösten är fin med sol och luften frisk så är den underbar! Jag försöker njuta där jag är så i dag njöt jag av en fin höst dag. Med min lilla tös på en fin promenad!


Hej då!!!

Hej då Side för denna gång, väskan full av shopping till familjen och full av varma underbara minnen. Side återvänder jag garanterat till igen en jätte mysig stad god mat och dryck fina människor och skön avkoppling ;-) Brun fylld med D-vitamin och B-vitamin ;-) Underbart TACK Lena, Sofia, Carro och Clara för en fin vecka!!!


Turkisk afton

I går kväll var vi på Turkisk afton med allt som hör det till. Trevligt, sen tog vi en nattlig shoppingtur handla hem lite presenter till övriga familjen. I dag är sista dagen just intagit god buffé frulle nu blir det att gå till stranden. I natt åker vi hem till kylan igen :(


Poolhäng

Lite poolhäng nu på eftermiddagen, lite svalare i dag bara 40grader ;-))


Mys!


Hett :)

Vi har det riktigt varmt och hett men ljuvligt:) Side verkligen ett mysigt ställe!!!


Poolhäng och glass

Det krävs en heldel glass och poolhäng när man har 45grader varmt i skuggan :) i solen kan jag bara ana hur varmt det är. Grymt skönt vi njuter som bara den av att boosta oss med d-vitamin (och b-vitamin ;-))


45grader....

.... I skuggan galet skönt ;-)


Bad bruden....


Hamam

I dag har vi varit på Turkisk spa Hamam. Det är helt otroligt 160:- då basta vi i tre olika bastun. Vanlig bastu-salt bast - ång bastu -skrubb - tvålning med massage - relax m mud mask -helkropps massage. Tok billigt och tok skönt. Hemma skulle det kosta kan jag tippa på 1600-2200:- helt sjukt! Vi hade så mysigt och skönt alla fem tjejor mellan 3-49år


Underbart...

Resan gick super bra!!! Nu är vi vid som och värme :))


Packning

Dags att börja packa inför resan till Side. Det ska bli så skönt med sol och bad har ju inte blivit mycket av det den här sommaren. Bokade resan för över ett halvår sedan då kändes den långt bort. Men nu är det dags känns bra att ha bokat en allinclusive för 2900:- i dag är inte resorna billiga pgav. det dåliga vädret. Vi lämnar Västerås 06.00 i morgon flyget lyfter 9.50. Så nu skall det packas så att jag hinner med god mat, film och mys med älskling innan vi far! Skall prova nytt recept som jag fått av en arbetskollega och vän. Återkommer om hur det smakade färsbiffar.... Tjing Och i kväll 22.40 ska ni sända styrketankar till min vän J som springer midnattsloppet i Stockholm i kväll heja heja :))


<3

Min fina lillasyster Ellinor <3


Tacos mys och vänner!!!

Bror kom förbi i dag, han har fixat körkortet Grattis fina bror <3 Vi firade med lite tacos och jag bjöd svägerskan på Rosé vin nu när hon slapp köra ;-)) därefter kom vännen J på kaffe <3 Sen ramlade Sebbes vänner in, efter följt av nästa vän <3 på natt kaffe. Nu är huset tomt förrutom mina fina familje medlemmar som sover! Tänk vad lyckligt lottad jag är av vänner och familj som gör mitt/vårt hus levande. Älskar er ni vet vilka ni är <3


Sussa z-z-z-z

Tösen somnade i en minst sagt skum sovställning 17.30 i dag.... Det är tufft att börja förskolan efter semestern... Tur att vi har lite semester igen då ;-) Side here we come!!!!


Sallads lunch

Bästa Tina bjöd mig på god sallads lunch i dag mumma <3 Har du testat celsius?


Några av mina....

.... fina.... Jag är så berikad av mina fina. Min son, min Carro, min lilla tös och min man, mina vänner. Var rädd om dom du älskar, visa att du älskar, visa kärlek, respekt, omtanke! Ta vara på varje dag! För i morgon vet du inte hur det ser ut. Försök att inte slösa din dyrbara tid på att känna oro, argsinthet, bitterhet, avundsjuka glädjs med dom du älskar! Du vet inte hur det ser ut i morgon?!!! Ta vara på här och nu, "karpa"


Tre dagar...

Om tredagar sticker vi till solen, värmen, avkopplingen, god mat, turkisk spa hamam, vinet, sanden bara tjejer!!! Jiiieee myyys!!! Två arbetsdagar sen så Lyx yeees :))


Så sant


Varmt har vi i Öregrund

Vilken sommar dag vi har i Öregrund i dag..... Vill inte åka hem :( Tog en sista löprunda här så skönt men som sagt varmt! 6,3km blev det i allafall. Känns bra att jag lyckats hålla i hela sommaren med träning. Dock blivit lite mindre gym under semestern. Men jag planerar några pass denna veckan så blir det en veckas vila i Turkiet. Om det är en schysst pool kanske det blir några morgon simningar, skall iaf packa med simglasögonen ;-)


Frukost och packning

Efter en smarrig fruktsallad så blir det lite packning en löprunda och dusch. För att sedan lämna underbara Granis för denna gång :(


Hamburgare och strandlek

Att äta ute är ju absolut det godaste som finns. Vi grillade hamburgare och hade lite mys nere vid stranden några bastade. Det var meningen att jag skulle göra men gick upp till förtältet vid halv tio och tvär däckade före Claris. Jag sov hela natten tio timmar haha men det behövde jag ;-) I dag beger vi oss hem, sen har jag fyra arbetsdagar sen så flyger vi till Side/Turkiet på söndag för att fylla på d-vitamin kontot för det har ju gått si så där denna sommar :-/


Ellis och jag tog powerwalken den blev 7,5km så skönt! Vi såg massor av djur till Claris lycka. Stora myrstackar, orm, gräshoppa, kossor, hästar, får, katt och fina blommor :)


Söndags mys på gång

Nu ska lillasyster och jag ta en powerwalk med Claris i vagnen, kanske jag löper lite sista biten. Sen i kväll blir det hamburger grillning nere på stranden och ved eldad bastu och kvällbad. En söndag kan inte bli bättre ;-)


Lördag


Bad dagar,kräftor och musik

Igår var vi på bakluckeloppis och sen in till Öregrund på bad dagarna, då lever Öregrund upp lite. Jag passade på att prova en strömmingsmacka. Jag gillar egentligen inte strömming med detta var inlagd strömming och grymt gott! På kvällen var det kräftknytis med levande musik. Sedan avslutade vi kvällen med vedeldad bastu och nattbad och lite eld uppvisning. En kanon mysig lördag ;-)


Mini semester...

I fredags packade jag och Claris oss i väg på mini semester till Granis och Öregrund. Så skönt att få åka i väg, mys! Vi lyckades komma i väg strax efter sex. Clara somnade i bilen och vi kom fram halv nio. Satt och mös i förtältet och bara njöt av lugnet!


Äkta kärlek

Att få ligga och hålla sin lilla tös varma hand höra henne snusa det är kärlek <3 Eller att få krama sin stora son hårt, eller att få kärlek och omtanke, kram av min tjugotreåring. Att ha dessa fina runt mig är obeskrivligt underbart, att få vara mamma och finnas där att känns deras kärlek på olika vis. Tack för att ni finns <3 Jag älskar er <3


Överraskning

Att få en gåva en överraskning helt oväntat, för att man är uppskattad visst är det så underbart. Att få något eller få något utfört för att man vill visa "jag tycker om dig för den du är och för det du gör för mig och bara att du finns gör mig glad" värmer i mitt gamla hjärta <3 I dag fick jag just en sån gåva/present. Den ska jag ta fram och använda när hösten kryper in på knuten då ska jag lyxa mig riktigt ordentligt!!! Tack vännen :)


Vädret suger "fett"

Fy fan vad vädret suger nu... Vet inte hur jag ska klara höst och vinter efter denna kassa sommar :( Det är det ständiga väder omslagen som påverkar mig och speciellt min värk i kroppen negativt. Jag har sån värk nu i höfter och leder säger som ungdomarna det "suger fett" i och med min värk försvinner min energi osv. Men som tur är har jag en underbar solvecka att se framemot nästa söndag beger jag, Clara, Carro, Lena och Sofia oss till Side i Turkiet. Sol, slapp god mat och vin kan inte bli bättre ;-) Tre arbetsdagar avklarade och sex kvar sen semester igen LYX och bra planerat jieee... I kväll har jag kollat på handbollen det var riktigt spännande och roligt att vi gick till semifinal Grattis Sveriges handboll!!! Nu blir det krypa ner i sängen, tänkte lägga mig på spikmattan och lyssna på lite avslappnings musik! Natti natt i regnrusket!!!


Buzzar nässpray

Nu buzzar jag nässpray mot snarkningar. Det visar sig om gubben kommer snarka mindre nu ;-) www.buzzador.se


Karuseller

Claris tyckte det var grymt kul att åka karuseller bara det släppte, hon åkte kaffekoppen med pappa sju gånger. Det var riktigt mysigt med vår spontan tripp som inte alls var planerad till Grönan. Det blev mycket aktiviteter så här sista semesterveckan. Det har ju inte precis varit mycket till badväder :(


Allt har sitt slut....

.... Även min semester :( Mörkret faller över hustaken, väckning är ställd och ångesten kryper sakta på ;-) Men så försöker jag intala mig att jag ska vara glad att ha ett arbete och gå tillbaka till efter semestern. Finns allt för många som har ångest över att inte ha ett arbete att gå till. Dessutom har jag inte många arbetspass förrän jag har semester igen och flyger till Side/Turkiet så det går absolut ingen nöd på mig! Det tar bara ett par dagar så är jag inne i rutinerna igen! Tack sköna semester vi ses snart igen! Nattinatt dags att sussa z-z-Z-Z-z-z


Love <3


Heja Saade :))

 

 

 


Kul :)

Vår tripp till Stockhom-Grönalund-sommarkrysset blev riktigt lyckad, förrutom älsklingen å hans rygg:( Hsn bet i hop och åt diverse värktabletter och gick på ren skär vilja. Men barnen skötte sig fin fint! Kom på utsatta tider och mötte upp oss, tummen upp för det. Clara var harig och rädd till en början men kvällen slutade med att hon skulle åka allt, tom. Frittfall för barn... En liten tuffing bor i henne där inne. Morbror Thomas köpte en jätte fin ballong men den gav hon bort till en bäbis kille. Likaså när vi var på Eskilstuna zoo och hon fick välja vad hon ville inne på souvenirbutiken Näää hon ville inte ha något. Jag gick ut med en lugn tös mens jag lyssnade på föräldrar som hade barn som tjatade, grät och var utom sig av allt dom ville ha ;-) Bara å njuta haha en vacker dag är det väl jag som har en hysterisk tös " jag vill mamma snälla" <3 Vilket fall vi har haft en underbar dag på grönan och sommarkrysset med Eric Saade :))


Impuls tripp till huvudstaden :)

I dag blir det en impuls resa till huvudstaden med tåg. Vi ska på Grönalund och sommarkrysset. Thomas och Annika och tre barn jag, Henke, Sebban och Claris. Ska bli grymt roligt! Jag älskar impulsgrejer det brukar bli som bäst!!! Vi tar tåget 15.52 (Annika jobbar så därför blev det lite senare) Sen tar vi sista tåget hem, har Claris vagn med så kan hon somna i den. Eric Gadd, Eric Saade är med på sommarkrysset. Claris som älskar Eric Saade :)) Nu ska jag hoppa in i duschen tjing på er och ha en trevlig lördag min vän ;-)


Min favvo serie...

Såg du på lilla huset på prärien? Jag har typ sett alla avsnitt. Förrutom ett i allafall som jag missade när jag lurat min mor. Jag skjutsade en kompis på cykeln när jag var typ 8år mor tog mig på bargärning. Jag lovade att inte skjutsa nå mer. Vips när hon åkt runt hörnet, hoppade kompisen upp igen vad jag då inte visste var att mor tog ett varv till med bilen å haffade mig igen. Konsekvensen blev cykeln i cykelkällaren en vecka och inget lilla huset på prärien. Min mor ljuger man inte för! Tror ni jag skjutsade på cykeln nå mer? Nopp inte en gång till kan jag lova ;-) hihi jag älskade serien, ni som följt mig länge på bloggen vet att min favvo serien senare var Desperate Housewifes dom tyvärr gått i graven nu. Så vad ska jag följa i höst? Har du nåt bra tips till mig? ;-)


Lugn hemma dag...

Eftersom vi varit på utflykt två dagar så fick det bli en lugn hemma dag idag med mysisbyxorna på. Clara har lekt och lekt och roat sig själv mestadels själv hela dagen. Vips så var alla leksaker jätte roliga när hon pausat från dom några dagar. Haft bästa brors flickvän Pillan här på lunch och fika mys mys och Petra också. Gubben kom hem idag och fyllde frysen med färsk öring, sik och abborre ja tack :) Sebbe och Petra for till Granis/ Öregrund fasen vad avis jag är, jag ångrar mig att jag inte tig en tur dit jag med!!! Alla verkar ju vara där denna helg :-/ åhhhh fasen vad jag ångrar att jag inte också åkte dit. Nu blir det lite sen filmmys i soffan! Trevlig helg min vän, vad gör du första helgen i augusti? Ior han är klok även han ;-)


<3


Mer djur....

Jag har många gånger varit på zoo under barnens uppväxt. Men aldrig någonsin sett djuren så bra som i går. Att vara där när det närmar sig stängnings dags var verkligen en höjdare, det kan jag varmt rekommendera ;-)


Djuren...

Aporna är bara för söta!!!


Eskilstuna zoo

I dag stod Eskilstuna zoo på agendan. Carro hade läkartid kl.14 så vi kom i väg sent. Men det var absolut ingen nackdel tvärtom. Det tunnade ur med folk, djuren var väldigt pigga och lekbusiga en timme innan stängning. Vi hade en kanon eftermiddag i parken. Mysigt som bara den :)


Stämmer nog på dom flesta!

I allafall på mig stämmer det, törs du vara ledsen? Tillåta dig det?


Trötta...

Det blev en lång dag för mig och tösen. Vi var ordentligt trötta på tåget hem vi avslutade dagen med god mat på Texas longhorn Carro mötte upp oss där. Sen tog vi en promenad hem och Clara somnade ovaggad på direkten. Jag testade köttgrytan på Texas den var super god men så mycket mat så Carro och jag hade kunnat dela på den!


Miljön i Sala

Fint i Sala Stadspark tycker jag ;-)


Lekparkshäng i Sala

När vi kom till lekparken öppnade sig himlen. Farmor och farfar kom och hämtade oss så åkte vi upp till Måns Ols och åt lunch. Sen på eftermiddagen sken solen så då blev det några timmars lek. Jag fick bära Clara där i från hon ville inte åka hem. Men vi hade ett tåg att passa. Kan verkligen rekommendera den lekparken värt att åka dit. Det är synd att inte Västerås fattar att dom borde ha nån liknande i Vasaparken!!!


Tågresa

Har länge tänkt att jag skulle åka med Clara till Salas stora lekplats. Den är så stor så förskolor från andra städer åker dit och leker. Vi tog tåget så att Clara även skulle få åka tåg. Hon tyckte det var så spännande. En perfekt utflykt, vi hade så mysigt bara hon och jag!


Sant eller falskt?

Haha rätt så rolig, vad säger ni sant eller bara bullshit ;-))


Fullmåne....

Jag gillar inte fullmåne :( Finns det en vampyr eller en varulv gömd i mig? Vad vet jag men har alltid grymt svårt att komma till ro och sova dessa nätter... Känner du av fullmånen?


Helt sjukt juuu...

545:- det är ju helt sjukt en C-vitamin boost på 3.0gram full size. Okej i pulverform som ska blandas med dag eller nattcremen. Må jag vakna likt en 25åring i morgon för det priset ;-) Har inte betalt det och skulle aldrig göra. Men den var med i glossyboxen som kostar 139:- (har jag redan berättat) prisvärd? Ja det vill jag påstå ;-) nu ska jag smörja och förvandlas från odjuret 41 till skönheten 25 för 545:- då måste detta vara nåt mirakel hihi eller?


Jag äter gärna guldet...

Njaee.... Plocka svamp och bär är inte min grej men jag tar gärna en löprunda i skogen. Och om någon plockar svamp åt mig äter jag mer än gärna ;-) och tillagar!!! I dag hade jag lyckan å få svamp av bror och Carro, lika gult som guld som "brunade" till sig i pannan och blev goda varma smörgåsar... Mums och tack för matsällskapet ;-) (Carro, Nicke, Sebbe och Petra) Och bästa Claris hjälpte såklart till i köket!!! Mys mys mys :))


Han är klok han...

... enkel och rak utan krussiduller det är kloka nalle puh det ;-)


RSS 2.0