Pizza och film

Söndags slapp bestående av pizza och film bara jag och älsklingen <3


Lek och bus landet kalas

I dag har jag haft besök av brorsans sambo Pillan. Dom var ett gäng grabbar som åkte på hobbymässan och vi tjejer var hemma. Jag roade mig med att dammsuga och torka golven, snacka om att det blir smutsigt när man renoverar. Pillan käkade lite här, sen stressade jag och tösen ner till stan till lek och bus landet. Claras förskolekompis och första kärlek hade nämligen kalas på lek och bus. Clara är så förälskad i honom ögonen tindrar när hon ser honom. Hon ville åka tåget hela tiden, jag tappade räkningen när hon åkt elva gånger ;-) Vi avslutade dagen med ett mys bad tillsammans med picnick i badkaret. Hon somnade nästan ovaggat när jag läste nattsagan!


Västerås


Lördag = regn

Lördagen var det Inge vidare väder regnade typ hela dagen. Vi höll oss inne och spelade spel, Clara fick ett nytt av Carro som gick varmt. Ellis och jag fotade lite och googlade runt på att göra billiga canvas tavlor. Hon är grym på att fota och borde göra lite tavlor. Vi provade på att starta upp en fotoblogg åt henne också men vi var så trötta så det slutade med en film i sängen. Vi har ju inget vardagsrum ;-) Henke var med Claris på kalas och snickrade lite. Eller snickrade är väl kanske fel att säga han river mest förtillfället *S*


Fredagsbowling

Hur mysigt är det inte att UMGÅS? Den här helgen ha bestått av att umgås så mysigt! I helgen har jag haft lillasyster Ellis här så mysigt! I fredags gick vi en sväng på stan, sen var vi och bowla med bror och familj och avslutade med pizza och lite vin på Di Spanga urmysigt!!!


Gott :)

I dag är vi och firar Carros pojkvän Niklas som fyllt år. Dom bjöd på sushi så gott!!! Och riktigt mysigt, Clara och Carro tog ett bad och jag bara la mig på deras säng (ligger där nu) så skönt att inte göra någonting alls. I dag har jag varit med en hel Ikea påse full med kläder och skor till barnshopen 65 plagg/skor bara märkes saker som jag tänkt lägga ut på tradera men inte orkat. Skönt att bli av med det, en liten slant blir det nog alldeles säkert :)


Oktober snart...

Snart är vi inne i oktober helt sjukt vad dagarna går. Oktober är en händelse rik månad för mig i år.

* Vi renoverar vardagsrummet som kommer bli så fint!

* Älsklingen fyller år

* Ladys night

* Förläsning med Blossom en inspirations källa som jag ser framemot att se och lyssna på!

* Italien resa med jobbet och intressant studiebesök :)

* Kanske får jag köra en ny bil med lite tur hittar vi det vi vill ha!

Jag antar att oktober bara kommer rassla förbi i en rasande fart!

Har du nåt kul som händer i oktober att se fram emot, något som ger dig glädje styrka och positiv energi under kalla, mörka höstkvällar?


Mums!!!

Krämig rigatoni med marinerad kronärtskocka med rostad vitlök. Linas inspirations kasse det var super gott och krävde ett glas rött till så här på en onsdag ;-) Nu blir det sagoläsning och när tösen somnat blir lite tid med Jax "sons of anarchy" <3


?

Byta bil är bland det mest stressande jag vet. Jag hatar att byta bil, tycker alltid att det kostar massa pengar trots att jag vet att i slutänden blir det oftast bra! Vi har inte längre ett behov av en stor bil ingen barnvagn och ingen hund. Det är oftast bara jag och tösen som åker i bilen. Och jag som tar mig till och från jobbet ca. 3,5 mil per dag.

Vi har en budget att hålla oss till, vi har köpare på vår Volvo V70. Vad ska vi då ha? Audi är ju min favorit bil men Kia ligger ju i tiden. Så i dag har vi tittat på Audi A3 och Kia Ceed den mindre modellen och jämfört. Dom är likvärdiga storleks mässigt men absolut inte pris mässigt.

Älskling vill förstås köpa NY bil men jag tycker att andrahandsvärdet är grymt bra. Hyfsat låga milantal och relativt ny för mycket bra peng. Försäljaren ville få oss att köpa en Kia Rio men den ser nog lite tråkig ut kan jag nog tycka och lite väl liten. Men grymt bra pris om man skall köpa fabriks ny.

Vi är ganska överens om att det iallafall blir Kia och en diesel eller eco miljöklassad.

Usch vad jag avskyr att byta/köpa bil. Hur man än vrider och vänder så är det en förlust affär i mina ögon....

SOVER PÅ SAKEN ;-)
Bruummm.... tut....tut....


Love

Finns det något mysigare än en len varm mjuk treårings hand som smyger upp och håller ens arm när man ska till att sova? <3


Onyttigheter

Fy för att vara krasslig, man liksom åker ner i fördärvet tappar all kontroll i allafall jag och jag inbillar mig fler med mig. Det blir ingen träning och mer sötsaker. I dag gjorde jag blåbärspaj jag är en riktig paj älskare på hösten det liksom hör till på något vis. Mys på kvällen med goda pajer och levande ljus. Pajer i alla de former, Äppelpaj, blåbärspaj, ananaspaj mm. Det går snabbt och enkelt att svänga i hop. Så i dag blev det blåbärspaj. Dessutom fick ungdomarna här hemma för sig att baka bullar huaaaaa vad socker kroppen fick stå ut med ;-) ler. Men så tänker jag skit samma bara jag tar tag i det igen när förkylningen dragit din kos!!!


Vallby friluftsmuseum

Trotsade förkylningen, Alvedon och Ipren så höll jag mig på benen under eftermiddagen. Behövde få ut både mig och tösen i fina höstvädret. Så vi tog en tur till Vallby friluftsmuseum åt lunch och strosade runt lite. Dom hade utställning av äpplen 106 olika sorter. Oj vad äpplen mamma jag är hungrig ;-) Vi hade en mysig stund. Sen kom min lillasyster Ellis på liten snabbvisit och åt mellis ännu mer mys!


Skit förkylning

Fy för att vara förkyld och hängig. Ligger och tittar på film med tösen (hon är frisk hoppas hon klarar sig) jag har pepprat mig med Alvedon, nässpray och C-vitamin. Vi måste försöka ta oss ut i fina vädret på eftermiddagen. Tar nog en sväng till Vallby friluftsmuseum. Tur att jag har ledig måndag så kan jag kurera mig i allafall och lite frisk luft har ingen dött av :) Önskar er en fin måndag och start på vecka 39


Mota Olle i grind

Fy vad krassliga vi är alla här hemma det snoras, hostas och kraxas. Laddat upp med vitaminer, tabletter, te osv vill inte bli sjuk! Var till ängsgärdet och köpte fjärde boxen av sons of anarchy så nu ska jag krypa till kojs och ha dejt med snyggingen Jax och hans gäng ;-) Tur att jag har ledig måndag i morgon risk att det blir sent! =)


Söndags mys

I morse kom älskade bror med bullfrulle på sängen, myyys! Nu ligger vi bara å softar tillåter oss inte ofta att göra det. Men älsklingen har jobbat som bara den i vardagsrummet. Och vi är lite förkylda allihop här hemma och behöver vila lite. Tösen spelar memo på pappas iPhone i bland får man låna den ;-) Trevlig söndag önskar jag er!!!


Äntligen

Äntligen har vi haft våra vänner hemma på mat, vin och efterrätt. Det har varit så trevligt. Deras dotter och vår tös är lika gamla dom har lekt och haft roligt. Det blev inte så sent dom kom redan vid fem tiden. Vi har slitit hela dagen och hon är gravid och med tanke på barnen så träffas vi hellre tidigt :) skönt att komma i säng i hyfsad tid så kanske vi får lite gjort i morgon också ;-) Mys!!!


Mysfaktor

Kaminen vi valt!!! Det kommer bli så mysigt att elda i kamin längtar :)


Vi kör på...

Ingen återvändo det är bara att köra på. Gubben renoverar med lite hantlangning av tösen och jag står för mark servicen. Det kommer bli så bra i vardagsrummet, stort och luftigt! På måndag kommer dom från elda butiken och ser över placering av kamin och så ska vi få en offert. Vi har redan valt kamin men dom ska räkna ut kostnaden för installation och rör i skorsten. Längtar tills jag sitter och myser framför brasan!


Team

Vi har motgångar som vilka par som helst. Man möter på små och stora hinder i livet. Eller hinder vi kan kalla det kullar eller krokiga hala vägar what ever. Men att leva länge i em relation utsätter dig och relationen för prövningar. Men.... så länge du känner kärlek, så länge du känner jag ÄLSKAR henne/honom och att du/ni vet att ni har någolunda samma drömmar och mål med livet. Så gör det inget att det sladdar till i bland eller att du kör lite fort i ett farthinder. Bara du vet vart du ska ;-) Förstår ni vad jag menar? Du skall vara där du VILL vara, är du någons annanstans har du kanske gjort ett tokigt val. Du bestämmer över ditt egna liv, stå för dina val och lev därefter annars tänk om och gör nya ;-)

Tillbaka till oss, mig och min snubbe, vi har under våra dryga tio år haft en del motgångar som dom flesta andra par. Hur många kan leva helt felfritt? Man är ju två olika individer med olika åsikter osv. Konsten och utmaningen om bara kärlek finns är att finna en balans i allt, lättare sagt en gjort Japp jag vet!!!

Men jag å min snubbe vi är ett sju jävla team när det gäller att renovera vårat hus! Vi kan kompromissa, vi kan diskutera, vi kan bråka men komma till lösning, vi kan ta snabba beslut utan att vela om em stakars tapet! I dag har min duktige man bytt skjutdörr intill vardsgsrummet vips så var det gjort. Han är verkligen duktig. Jag stod för maten, disken, tvätten, nattning och städning när han var färdig. VI ÄR ETT TEAM! Det enda som i bland kan få mig att känna ett sting avund är att berömmet får han. -åh vad fin - åh vad duktig du är mm. Vad vore han utan mig och jag utan han? Vi är ett team :)


På havet vågade, vågade, våg...,

.... så skummet yrde...

Clara sitter i en båt, med min docka som jag hade som liten (den är trettio år) och Claris har döpt henne till Anna-Carin. Självklart åker hon båt i sällskap med Olle.


Snart helg...

Veckorna går ju så fort det är sanslöst! I dag har jag och en arbetskollega förberett en föreläsning och gjort en power point presentation. I morgon ska vi äta lunch på Skultuna Brukshotell och sedan föreläsa om vår verksamhet gör Rotaryklubben.

I dag har kvällen bara rullat på med matlagning och ni vet hushålls sysslor. Carro och Nicklas kom förbi med massa trattisar mums! Dom käkade här och Carro bakade ananaspaj. Nicklas och Henke körde ett par timmar i vardagsrummet. Det kommer bli så grymt bra när det är färdigt.

Packat träningsväskan skall försöka hinna med ett gympass i morgon ;-)

Klockan tickar i väg så jag säger nu god natt och sov gott!


God natt!!!

mrsnatten säger godnatt till er alldeles försent som vanligt. Ni som inte vet så heter min blogg mrsnatten pga. att jag är en riktig nattsuddare. Vaken långt in på natten ofta och dessutom är natten läst bakifrån och fram Nettan. Som jag heter/kallas. Så nu vet ni det :))


Olle

Har ju glömt att berätta här på bloggen. Vår nya familjemedlem flyttade till oss för en och en halv vecka sedan. Han heter Olle och är född 21/6 alltså tre månader i morgon. Han är en dvärg kaninen som är mycket liten, svart, snäll och go. Behöver jag säga att Clara är stolt ;-) Allt har fungerat utan problem hittills hoppas det fortsätter så ;-)


Nattipuss

Nattinatt min Olle <3


Stan here we come...

I morse åkte älsk till Arvika på utbildning han har bytt arbete inom rörmokeri och riktat in sig mer på installation av värmepannor. Därav lite kompetens utveckling ;-) Jag gick in i "laga mat strejk" och tog med gänget ner på stan. Sebban inhandlade lite nytt på Hollywood och vi käkade kebab på Tiptop passade på att använda restaurangchansen. Därefter blev det frisörsalong hemma i vårt kök!!!


Äppelpaj

Här hemma är vi torsk på äppelpaj den här årstiden. Nu var det dags igen och Petra hade äran att baka den! GOTT :)


MiniAnn

I tisdags hade vi HSL utbildning, jag har under mina 22år hunnit avverkat några sådana utbildningar och det har hunnit förändrats en del. Men det absolut viktigaste är att våga utföra en HSL vid behov. Trettio-två mitt på det ända att komma i håg. Trettio hjärtkompressioner och två blås osv osv Det enda felet man kan göra är att göra ingenting!!!


Oj tiden räcker....

.... Inte till i bland, då får bloggen stäppa åt sidan. I måndags hade jag ett lunchmöte som slutade vid två. Jag har bestämt att träningsväskan ska försöka vara med i bilen ifall tillfälle ges. Så var det i måndags så efter lunch mötet tog jag en snabb gym träning. Ville ju hämta min älskade tös så snabbt som möjligt. Så jag bokstavligen sprang mellan maskinerna. Det fick bli maskinträning det funkar bäst när det ska gå snabbt! Skönt i allafall, all träning har sitt värde, all träning som blir av är bättre än ingen alls är mitt motto :))


Kaffe

Min lilla tös vill göra allt, vanliga fraser är - Kan själv -Jag kan!

Så i går ville hon koka kaffet hon räknade och öste i skopa för skopa :)
Det skall läras i tid ;-)

Så vill ni ha lite Clara kaffe så är det bara att kika förbi ;-)


Tösen sov borta...

Tösen sov hos "systermoster" Carro lördag till söndag. Det bar tredje gången på alla år hon sov borta. Vi har haft barnvakt men då har barnvakten varit här. Men nu ville Clara själv sova hos Carro och dom har haft det så mysigt. Och jag och älskling har också haft mysigt ;-) trots renovering och träning så hade vi egentid till att äta en lugn frukost, prata i lugn och ro utan att en lite söt tös pockade på ständig uppmärksamhet hihi. Clara och Carro har bara gjort massa tok, ätit pizza, godis, frukost på sängen, glass i badkaret mm. sedan var dom även till Vallby och titta på djuren!!!


Sen söndagsmiddag....

Vad är mysigare än att ha sina barn med respektive samlade. I dag åt vi en spontan söndagsmiddag. Ugnsbakade fläskfilé med ugnspotatis, pumpa puré, machesallad, kallsås riktigt gott!

När jag var liten åt vi alltid stek, kokt potatis och brunsås på söndagarna och konserverade persikor eller päron med grädde. Det är minnen från min barndom, har ni några såna där mat minnen eller andra familjetraditioner?

Mina barn kommer nog minnas fredagsmys med tacos och lets dance ;-) hahaha


Rivning

I dag har min duktige älskade man rivit vårt vardagsrum.... Ja vad ska jag skriva? Ni ser ju bilderna ;-))


Söndagsträning

Jag har nu fått kommentarer på bloggen och Instagram att ni vill läsa om inredning, kost, träning, motion, hälsa och välmående. Jag ska försöka fortsätta ha en allsidig blogg som handlar om lite av varje.

I dag åkte min son och jag till gymmet, så mysigt att få "egentid" med honom. Tyvärr är det allt för sällan vi har det. Vi körde uppvärmning 10min på crosstrainern, man bör inte ha längre uppvärmning än max 15min. Förbränning och konditions träning skall man köra efter styrketräning. Därför när man kör 30-90min kondition och förbränning har man sänkt den muskeluppbyggande effekten i musklerna vilket innebär att du inte får ut lika mycket av träningen om du börjar med tex löpning innan ett styrketräningspass. Dessutom ökar du förbränningen genom att köra styrketräningen först. Enligt endel forskare är det bästa att dela upp det på olika dagar. Men för mig som har barn, hem, hushåll, renoveringar, tvätt osv räcker inte alltid tiden till så i bland kör jag båda samma dag.

I dag körde vi uppvärmning, bröst, rygg, biceps, triceps sedan löpte jag hem från gymmet 5km det gick riktigt bra. Kändes skönt i kroppen sista kilometern svävade jag fram. Jag har upptäckt att mitt gymmande senaste året har gett resultat på löpningen. Jag har mindre ont i ryggen och känner att bålstabiliteten är mycket bättre som i sin tur gett resultat i löpningen.

Allsidig träning ger mer resultat, viktigast är att du väljer det du tycker är roligt. Det SKA vara roligt att motionera för att du skall kunna bibehålla glädjen till det du gör! Och du måste ha ditt egna mål. Varför tränar jag? För att må bättre psykiskt, fysiskt? För att ha mindre ont i kroppen? För att gå ner i vikt? Bibehålla vikt? För att få muskler? Osv. Men oavsett ditt mål så är det ju roligare om man får det resultat man är ute efter ;-)

Jag är inte utbildad speciellt inom kost och träning. Några små utbildningar, läser böcker och tränings tidningar. Varit hälso ombud på jobbet i femton år vilket gett mig erfarenheter och några föreläsningar. Så jag vill att ni som läser ska veta att jag inte är något proffs inom detta. Jag försöker bara göra rätt, må bra och vara någotsånär hälsosam.

Det var lite om träning, fundera lite över dina egna mål och jämför dig inte med andra! Utan bara med dig själv :) Lycka till!!!


Filmtips

Tjej filmtips, eller om du är kille och har kontakt med din kvinnliga sida (känsliga) och inte bara gillar starwars och sånt skit (ingen pik till dig J) ;-)) ÄLSKA MIG IGEN en verklighets baserad historia om en kille och tjej som är med om en trafikolycka och hon tappar minnet och har glömt att hon är gift. Sorglig och kantad med lite humor, helt klart värd att se hos mig kom en och annan tår.


Minns ni dessa Sötnosar?

Hade ni en sån här när ni var små? Jag har mina kvar som ni tösen leker med. Monami och monchicci mina är över trettio år!!! Söta va?


Tömning...

Hela lördagen har gått till att tömma vardagsrummet. Och jag som tror att jag inte har så mycket saker, men skåpen var fyllda till max. Men nu är det tomt endel fick hamna i soppsäcken. Det värsta var att tösen hade halva vardagsrummet som lekrum vilket innebar att allt skulle in i ett redan fullt flickrum. Och vart kommer alla gosedjur i från hon har massor :-/ I morgon börjar gubben riva, vi ska bort med mellanväggen så att vi får ett stort luftigt vardagsrum. Golvet ska brytas upp och tömmas och sänkas vi ska i med golvvärme. Sedan skall kamin installation förberedas så det här kommer ta sin tid. Jobbigt och roligt på samma gång ;-))


AW

AW = afterwork med två tjejer på jobbet, urmysig fredag kväll jag var hemma elva,efter ett par glas vin och tjejprat. En totalimpuls och spontan afterwork som blev jätte trevlig ;-) Älskar att ha närheten och bo som jag gör att "bara kvista" ner på cykeln. Nu blir det dyk ner i bingen för i morgon ska sista i vardagsrummet tömmas. Och renovering påbörjas, det blir att leva i byggkaos ett tag. Målet är att till jul sitta framför vår kamin och njuta av sprakande brasa och mysa! Vill ni hänga med här på bloggen? Och se hur det går?


Utbildningsdag på jobbet

I dag hade Utbildningsdag på jobbet, vi gjorde egna typ "italienska" plankor eller så kanske dom borde döpas till "foliekläddugnsplåtbuffe" gott var det iallafall ;-)


God morgon fredag

Det rör sig emot helg igen, fasligt vad veckorna går fort. I dag var det ingen fin morgon regnet öser ner i Vässan. Men jag önskar er en bra fredag och glöm inte paraplyet ;-)


Rensa rensa rensa

Att tömma ett helt vardagsrum utan att tömma det kaosmässigt kräver planering och rensning var sak skall ha sin nya plats. Titta vad jag fann! En ljuslykta likt en kakelugn. Den fick min mormor och morfar av mig för 25 år sedan. Jag tände den och skänkte värmande kram tankar till dom. Dom är i himlen och jag saknar dom oerhört mycket. Min kloka intelligenta morfar Pelle och min småtokiga mormor. K


Projekt 2 rensa källaren

Och frigöra utrymme för att förvara vardagsrums grejer. Vi har bara en halv renoverad källare eller knappt det. Bjuder på en tvättstuge bild ;-)


Projekt 1 klädkammare

Vi är på gång att hugga tag i projekt vardagsrums renovering. Men innan vi kan starta med det, så måste vi fixa lite annat. Det blir en heldel omstrukturering av alla saker och möbler. Så projekt 1 blev färdigställande av klädsammare i källaren. Vilket innebar att jag fick lov att måla lite takpanel i måndags på min lediga dag ;-) Jag gjorde det utomhus vädret var underbart!!!


Stolt

Clara var så stolt som äntligen vågade sig upp på hästryggen. Hon pratar ofta om att hon vill rida, men när vi väl hamnar där det finns ponny ridning fegar hon ur i sista stund. Men i lördags vågade hon, hon blev så stolt och lyrisk så hon skrattade. Nu vill hon rida mer!


Kungsbyn

Mitt fack som jag är med i hade familjedag på Kungsbyn i lördags, med korvgrillning. Clara storm trivdes, vi tittade på djuren, hon lekte, vi åkte traktor och vagn. Och hon vågade äntligen rida!!!!

 


Äppelpaj

Hemma hos oss är torsk på äppelpaj den här årstiden. Vi har väl redan fjort 5-6 pajer, i dag är det Clara och Petra (Sebbes tjej) som bakat. Nu har vi hittat en kanon gott recept enkelt och snabbt :)

Knaprig äppelpaj:
6st äpplen
3dl vetemjöl
2,5dl socker
1dl sirap
1tsk bakpulver
4msk mjölk
5-6dl havregryn
Blandas lite försiktigt
175gr 30-35min

Mums!!!


God morgon!


Nattsugen

Jaaa jag vet att jag borde sova, ska upp 6.30 och klockan har tickat över midnatt så typiskt mig! Det är en av anledningarna att bloggen heter mrsnatten jag är en nattuggla. Jag trivs med mig själv och i ensam tystnad. När alla här hemma somnat och kommit till ro. Då har jag egentid jag pysslar runt och plockar, donar med allt och inget. mrsnatten är också Nettan lästa bakifrån fyndigt va? Sippar på en proteindrink (nattprotein) Vad vill ni att jag skriver om? Hälsa, motion, mattips, inredning, kläder, vardagen?


Cykeltur...

För två helger sedan tog tösen och jag en cykel tur ner till båten. Där mannen i huset tillbringar en heldel timmar. Vi hoppas att få i vår stålbåt till nästa sommar. Men det känns inte som ett krav utan bara en önskan. Med den sommaren vi hade i år så känns det helt okej att den är under renovering. Han är noggrann och duktig och den börjar ta form. Jag är övertygad att vi kommer få många fina stunder och upplevelser med den framöver. Hon kommer döpas till Anna-Clara det har jag redan berättat. Det finns en Anna-Clara i Öregrund och vår tös heter Anna Clara Engla ;-) så hon får bli döpt efter henne eftersom det är vår prinsessa ;-) <3 Västetås är bra vackert utefter Mälaren självklart stannade vi till på lillåudden och lekte lite. Lilla apan hängande i skeppet är vår Clara som tuffast till sig lite!


Hej bloggen... Hej läsare...

Jag saknar skrivandet och att dela med mig av mina foton. Samtidigt som jag ger av mig själv och min vardag till er där ute utan att veta vilka ni är som kikar in här. Det ger mig i perioder olust känsla därav min frånvaro. Men nu är jag tillbaka ;-) Jag saknar mitt bloggande, med Iphonen gör jag inlägg snabbt och enkelt. Mina inlägg är oftast korta men många. Jag kommer säkert bombardera er nu "haha" Ni som följer Instagram kommer nog märka om ni inte redan gjort det att mina inlägg där och här påminner om varann. Vore jätte roligt och jag skulle bli jätte glad om ni "vågar" ge en kommentar då och då ;-) Det ger mig energi och lust att skriva. Tyvärr har jag märkt genom min egna blogg och genom att läsa andra så kommenteras det mer på " gnälliga negativa bloggar" Visst ger det mig kredit att min blogg är positiv i sitt utförande. Haha kom igen vänner vill ni ha mig här så ge mig lite energi... Kommentera nån gång i bland! Kram till dig och välkommen att "joina" mig ett tag till <3 Blommbukett med vita liljor min favvoblomma, buketten fick jag av min man <3


RSS 2.0