Full fart i dag...

.... I dag var en sån där dag jag önskat dygnet var längre. Full fart från att jag slog upp dom grön-grå-blå...

Jobbat, hjälpt Carro putsat massa fönster till en flytt städ. Hämtat tösen senare än vanligt tur att jag åter igen har stans bästa förskola. Storhandlat, tvättat och tagit rätt på tvätt, bäddat rent, nattat tös, dammsugit, plockat, diskat, duschat mig och tös. Fixat räkningarna mm. Om jag nån dag blir rik ska jag skaffa mig en hushållerska som gör diverse allt möjligt.

I morgon är det Valborg jag är inget fan av Valborg. Oftast är det ju inte nåt vidare väder heller. Men i morgon blir det lite grillat och mys! På onsdag första maj ska jag tillbringa förmiddagen i sängen ( hoppas jag fast kom just på att städ och rensning av källarn ligger planeringen) till helgen blir det Granis igen det är avkoppling på hög nivå!!!

I morgon är det dags för vår första terapi, känns lite si så där med tanke på att bara av att boka tiden löste en hel del ;-) Men som jag sa förut man bör ju gå innan det är nödvändigt helt, för då kan det vara försent. Ska bli lite spännande.

Vilken regnbåge kvällen bjöd på, tösen var lyrisk. Kunde inte somna sprang till fönstret för att titta på den igen. Då var regnbågen borta och hon föll i hop i tårar min lilla Sötnos. I dag när vi var på maxi efter en lång dag på förskolan, var hon fantastisk. Hon är så lätt och medgörlig att ha med sig. Lyssnar, tjatar aldrig och vill gärna hjälpa till
En måndag med fullfart, men känns lång och händelserik en ganska schysst måndag ;-)

Ligger på spikmattan nu och känner hur sömnigheten kryper på så god natt min vän och jag önskar er en trevlig Valborg

=)


Granis - Öregrund

Nu vi varit upp i helgen och iordningställt med husvagnen. Det var sol men jätte kallt å jätte härligt!!!


Man ska ha husvagn...

.... La-la-la... eller vad sägs det mer? "Tatta termos"

Mysigt ska det bli att kunna åka i väg på helgerna till lugnet ;-) I dag har min snälla svärfar kört upp vagnen till Granis vid Öregrund.
Så nu står den där städad och fräsch och bara väntar på oss i morgon <3


Expressen

Var till min pappa i dag med en expressen och frukt. Han har i veckan flyttat till ett korttids boende. Han börjar bli gammal och tufflig. Men blev glad över sin Expressen ;-)




Trevligt

Vi har haft givande planeringsdag med jobbet i dag. Som avslutades med bowling på strike och god middag och vin på folkets. Givande dag med möten, diskussioner, plankor mm.

Som jag tänker- så blir det!!!


Dioder

Dioder bakom gardinen det blev riktigt läckert =)


Granis

Vi har beslutat oss för att ställa upp svärisarnas husvagn för säsong på Granfjärdens camping. Ska bli super mysigt. Så nu har jag tvättat närmare tio maskiner varenda liten kudde i vagnen är ren. Skurat och fejjat rent vagnen. Tog mig hela kvällen helt slut känner jag mig nu men vagnen är ren och fräsch inuti nu ;-)

Granis here we come <3




Vallby

I går var tösen och jag på Vallby friluftsmuseum och hejade på djuren. Det var lite kallt och ruggigt men tösen var så nöjd :)


Liten blivit stor

Min son S älskar dig av hela mitt hjärta <3


Date

Jag och min man har varit tillsammans i tio år och gifta snart i sju.

Men vi har aldrig varit på en date. Det har liksom bara inte blivit så. När vi träffades hade vi barn båda två och träffarna skedde alltid hemma.

Men i lördags bjöd min man ut mig på god mat och date på kajplats 9 vilken överraskning det var jätte mysigt och trevligt! Så det ska vi verkligen göra oftare. Sitta och prata på tumanhand

Dessutom måste jag berätta vi har beslutat att gå på familje terapi. Vi har stått i kö flera veckor men nu fått en tid, jag tror och inbillar mig att de flesta människor behöver gå och prata någon gång i livet antingen ensam eller tillsammans. Jag tycker det ska bli spännande och bra för oss.

När man är mitt i livet och allt snurrar på med dina, mina och våra barn. Allt som händer och sker runt omkring oss i karusellfart då är det svårt att hinna och orka med varann, hinna prata och finna en struktur.

Har du/ ni gått och pratar nån gång?

Jag har gjort det själv vid några tillfällen och tyckte det var mycket givande....

;-)





Det händer mycket....

.... nu... Både bra och inte bra saker i mitt liv. Så är livet jag väljer att lägga fokus på det som är bra här i bloggen.

Vi håller på att flytta in i vårt nya vardagsrum. Vi har inte haft ett vardagsrum på 6-7 månader pgav av omfattande renovering. Tagit bort en bärande vägg (innebär massa extra jobb) grävt ur golvet och sänkt det och lagt in golv värme. Tilläggs isolerat, gipsat om, kaklat vägg som inte ville sig riktigt, bytt fönster, dragit om all el, spacklat, målat, lagt golv, installerat kamin mm. Det tog sin tid men nu är vi så gott som i mål....

Bjussar på några bilder....


Jag och min fina vän <3


Hej på er...

.... Bloggappen är kass, har inte kommit in och är på tok för lat att starta pc'n därav inget bloggande.... Blir några inlägg nu då!!!!


God lyx lunch i dag :)


Smart tös?!!


Ikea

I dag var vi iväg till Ikea och köpte tv möbel. Det händer inte ofta att bara jag, tösen och H gör något. Det var riktigt mysigt, tösen mös att få ha oss för sig själv.

Hon lekte i en lekstuga av plast hon vill verkligen ha en lekstuga. Snääääällla som hon säger. Vi får se eventuellt har vi en på gång. ;-D

Vem gömmer sig bakom palmen tro?
Jo en mega trött tös vid namn Clara <3

Nopp klockan tickar på och jag måste försöka sova. Men i kväll har jag ett virrvarr i min hjärna och den tänker så det låter... Brukar ni drabbas av det?

Virrande knakade hjärna?




Min älskade son 20år


Dukning, galen bror och whiskey

Tösen var självklart med och dukade till storebrors fest.

Galen bror har jag men det vet dom flesta. När mor fyllde 60år var han utklädd till stänkaren.

I lördags var han Picken ;-) haha

Det är väl någon mening med allt, vardagsrummet blev med nöd och näppe färdigt till min son fyllde. Men tur i oturen hade vi inte hunnit få hem soffan. Men super bra att duka långbord i 40kwm tomt rum :) Blev super!!!

Sebbes pappa hade med sig whiskyn (Dimple) som vi köpte i England för 20 år sedan. Den var nu 15+20 jag vet att man inte lagrar whiskey i flaska. Men kul är att den hängt med i 20år i flera flyttar och stått på många platser utan att förolyckas. Den var god också ;-)

Festen blev lyckad fler bilder kommer <3


Grattis

Min älskade son på 20-årsdagen
2013-04-12
❤❤❤


Ingen blogg på en vecka...

....blogg appen har inte fungerat på en vecka. Och jag har haft fullt upp både på jobbet och hemma. Långa arbetsdagar ;-)

Vi fick i ordning i vardagsrummet iaf så festen kunde hållas där, tom elen blev inkopplad.


Rengöring still going on och pajbak

I dag fortsatte Carro med väggen, vi fick även ta kalkmedel på värsta fläckarna. Vad hade jag tagit mig till utan henne?
Pajer har jag bakat i dag också 6st så nu har jag 9st tills på lördag ;-) borde räcka. Jaha nu ska man försöka få till vardagsrummet så det åtminstone går att vistas där. Golvet behöver läggas klart det sista och listas. Jag har i allafall målat listerna. Soffskrället behövs hem också ;-) Ge mig 36 timmars dygn tack!!!

Det löser sig väl ;-)

I dag har tösen och jag varit en snabbis till våra fina vänner och hälsat på deras söta bäbis Bella. Tösen gjorde ett halsband i ett paket åt henne <3

Kärlek till er


Rengöring

I dag har Carro hjälpt till och rengjort kakel/klinker/skiffer plattorna vi har på en av väggarna i vardagsrummet. Plattorna är inte helt släta och vi har fogat med svartfog vilket resulterade i att mycket fog fastnade rejält i strukturen. Vi köpte svindyrt kakel medel på Bauhaus fungerade inte alls. Carro googlade och det visade sig att ättika skulle fungera. Vilket det gjorde mycket bra men vissa fläckar får det skrubbas rejält på :( vad gjorde jag utan Carro? Detta hade jag aldrig fixat med mina armar och min värk. Tack gummsan du är bara bäst <3

Nyfiket hundbesök och nyfiken dotter kikar in och kollar hur det går för kakel skrubbarn ;-)



Ljuvlig söndag

Med lugn och harmoni trots att jag vaknade kl.07 av telefon i morse då vakna även tösen. Sedan har hon tittat på Bolibompa och lekt och lekt. Hon är fantastisk på att leka själv. Hon har byggt en inhängnad med böcker leker med sina dockor och djur. Själv har jag titta på söndagsmorgon i sängen med en kopp kaffe. Nu blir det sen frulle och en dusch sen åker vi på lite loppis på Rocklunda ABB arena och sen Erikslund för lite ärenden.

Ha en fin söndag min vän <3


Nawals Hemlighet

Jag uppmanar dig att SE DEN om du inte gjort det. Mycket gripande film otroligt tung, ledsam och hemsk. Men mycket bra en bland de bästa filmer jag sett. Men ladda upp med näsdukar är ett tips.

Mina ögon är i allafall sönder gråtna och det känns tungt i bröstet. Samtidigt som jag känner mig upprymd känner jag mig tom och otroligt berörd. Detta är andra gången i mitt liv som jag känt så fruktansvärt mycket av en film.

Se den och skriv gärna en kommentar om vad ni tyckte.



Jonas

Eftersom min bästa fina vän är en j.... på gitarr och på att sjunga, men kass på att göra reklam för sig. Så vill jag belysa honom här......
Så behöver ni en trubadur till en fest eller bröllop osv så tveka inte ;-)

www.jonasericson.com




Fjortis bild...

.... Bjuder 40 taggarn på :)

Ingen tv här i kväll njuter av lugnet fejjat med ditt å datt. Fasligt vad man hinner mycket om man vill.

Kört home make over med tapetsering, målning mm

När jag ändå var i farten fick det bli 40+ make over bort med dom grå förstärka brynen tjing så känns det bättre.

Bjuckar såklart på en fet fjortis bild också med IPhone å allt i spegeln. Som det ska vara "all in" eller kanske whoop whoop ;-) Eller vad sägs om nya inne ordet glajjor? Vet ni vad det är? Shit jag är gammal eller lite äldre så är det oroar mig för svenska språket vart är vi på väg? Hahha

Varför inte bara säga solglasögon eller jag bjuder på en fin bild?

Whoop whoop måste skölja barret äh jag menar mitt hår ;-)


Tips

Om ni någon gång tapetserar vid en ugn eller bakom sängen (utan gavel) lacka på tapeten fungerar klockrent där risk för flott fläckar finns.

:)

Nylackat blir super när det torkat, syns inte alls då :)




Slut som artist....

....eller inte,beror på om jag väljer det ;-)

I kväll har jag skurat alla väggar vardagsrummet, putsat fönster, städat, målat lister, hängt tvätt, lagat mat, tapetserat, nattat tös mm. För att inte verka skrytig så nämner jag inte allt!

En liten fundering? Hur kan man inte hinna göra saker när man har barn?

Ett litet tips från mig som haft fyra (en del egna och bonus kottar) låt dom vara med!!! Så enkelt är det ;-)

Nu känns det som att det går att ha 20-års fest nästa lördag ;-)
Ska försöka fixa hem soffan också som stått i förvaring hos vännen ett halv år. Hon kommer nog sakna den, när jag väl
får hem åbäket.

I morgon blir det jumpa med tösen, städa bilen och sätta på sommar sulorna ;-) träffa fina Oskar, Marre o Erik för lite lek. Mera målning och fix så lördagen lär gå mig förbi med rask fart!!!

Hoppas på underbar sol i morgon också :)

Trevlig lördag min vän <3

Bjuder på en skön sov bild på en av mina fina prinsessor <3




Vin tips....

.... Fick ett vin tips i dag, vill tipsa dig ett kanon gott vin 98:- värt varenda öre :)

Mmmm...


Hmmmm


Golv

Nu så har det hänt lite i vardagsrummet golvvärme ligger på plats. Golvet så gott som lagt. Nu återstår besiktning av kamin installationen, inkopplande o provtryckning av golvvärme. Sista elkopplingen, listning, skrubbning av 90st klinker/kakel plattor, städning mm

Ser ett slut ser en mållinje nu!


Du får inte mer....

.... Än du klarar av har alltid min mor sagt till mig!

Men just i kväll känns det banne mig som att det får vara nog.

Tur att jag har fina barn som ger mig glädje varje dag. Får mig att le och förstå vad som är viktigt <3
Allt materiellt är bara en bisak men att ha sina barn friska och välmående är det som är det absolut viktigaste.

Fick finaste messet av min tjugoåriga son i kväll. Det gick rakt in i hjärteroten.
Han vet att mamma hon är sansad och står stadigt när det blåser hårda stormar. Men även om jag visar mig stark så behövs uppmuntran, stöttning, omtanke.

Även om jag har en otrolig inre styrka och väljer att se möjligheter, lösningar och ljust (vitt) på motgångar. Så är det så jag väljer att vara så mycket trevligare för mig och min omgivning.

När du möts av motgång se dig runt vad finns? Vad kan jag välja nu?

Min morfar sa ofta när han levde i varje negativ sak finns något positivt. Och det är så sant som det är sagt. Om jag väljer att se det positiva väljer jag att inte se det?! Finns det inte heller!?

<3


Plantering

Carro och Clara har planterat lite här hemma tomatplantor, sallad spännande och se om det tar sig.


Tjejigt

Nu har mars månads glossybox kommit, lika spännande varje gång. Denna månad kom en ny produkt från mitt favorit märke Id minerals ska bli spännande att testa ;-)

Nu finns även glossybox for men kan det vara nåt? Eller är det fjolligt?


Arbetat och varit ute

Tösen hjälpte pappsen med vardagsrummet i dag och dammsög golvvärme skårorna. Sen kom Nille och hjälpte till så nu är halva golvvärmen lagd och lite av golvet.

Tösen och jag var ute i solen i tre timmar i dag också. Ljuvligt med sol och ljuset. Allt i sandlådan har fryst så tösen hittade en liten isnalle ;-)


Artikel

En artikel om shÅppen i tidningen Cirkulera. Hade totalt glömt,det var i mitten på februari som dom kom och intervjuade oss och fotade.


RSS 2.0