Glad påsk

Fortsatt GLAD PÅSK önskar vi er <3


Lång dag

Vi var ute tre timmar tösen och jag lekte i snön byggde snö slott, gungade, cykla till affären och handla korv m. bröd.

Avslutade med god mysig korvgrillning.

Dagen känns jätte lång, tösen somnade i bilen i går kl.16 och sov för kvällen helt galet. Tur att klockan skulle ställas fram och inte tillbaka för hon vaknade kl.05 (egentligen kl.04) så dagen känns lång!


Så sant som det var sagt....

.... han är klok han den lille björnen!!!!


Sol

Vi passar på att vara ute i solen det är så ljuvligt :)

Tösens docka Lammi är med också :)


Gå för <3

Jag går för hjärtat.... Gör det du också!
Små bidrag blir tillsammans stora.

Ladda ner appen becel sen är det bara att gå. En krona per kilometer skänks till hjärtforskningen.

Det är kallt i luften men solen skiner en underbar påsk söndag!


Påskafton startar i rörelsens tecken...

Klockan åtta efter morgonkaffet, tog jag en ljuvlig morgon promis på 5km. Solen sken det var skönt i luften!

Underbar start på dagen :)

Sedan åkte tösen och jag på Friskis jympan. Barnen fick klä ut sig till påskkärring men min tös ville ha prinsess klänning i vanlig ordning.

Önskar er en trevlig påsk afton!


Glad Påsk


Tufft

I dag har jag gjort en av dom tuffaste tyngsta saker i mitt liv. Sen min stora dotter ta farväl av sin mor.

Att gå på begravning är tungt men kan också vara otroligt vackert! Och det var vackert men tungt!

Att lämna livet här hos oss endast 58år är på tok för tidigt. Att mista sin mor vid 24år är på tok för tidigt. Speciellt när man har massor som man vill hinna ta igen som inte hans med.

All styrka till dig min Carro <3

I love you <3



Mitt <3

Min tös valde att bara fjärilsprinsessai stället för påskkärring och visst är hon urgullig <3


Tänd ett ljus

Tänd ett ljus!


Vila i frid

I morgon åker vi till Norrköping för ett sista farväl till C mor. Som lämnade jordelivet alldeles för tidigt endast 58år Marja finn ro och vila i frid.

Du var en fin människa snäll och omtänksam en hejare på matlagning och att ta hand om gamla människor, som var ditt jobb.

R.I.P


Full moon

Full moon night yes I love it or not.
Samma visa varje gång omöjligt att sova. Känner mig rastlös och illa till mods. Men enligt forskning påverkas människan inte av fullmånen. Nähä då finns bara en slutsats, jag är en varulv. =( hua ingen rolig insikt börjar se håret på fingrarna, känner blodsmak i munnen vad händer????!!!!


En film som berör


Carpe Diem

Jag kan inte minnas sist jag kom hem och satte nyckeln i låset, larmade av huset och mötts av en tystnad som hördes?! En lätt luft att andas ett lugn som låg likt en tunn osynlig dimma. Så var det idag, tösen och jag intog köket tände ljus. Drack hemgjord smootie, åt jordgubbar, lade pärlplattor, lagade middag. Ingen av oss sa mycket vi båda kände nog hur vi bara i tystnad ville umgås. Jag vet det låter underligt med en fyra åring men så var det helt magiskt!

Vi åt en supermysig lugn god middag med Sebbe. Som sedan for till vänner.
Jag avslutade med en underbar film "oväntad vänskap" vacker film som bör ses.

En helt vanlig tisdag för vissa av er, en magisk tisdag för mig!

Fånga stunden - Carpe Diem

<3


Ps. Clara skriver sitt namn så fint nu helt själv :)


Tandkräm

Buzzar lite gratis tandkräm, vill du också buzza? Gå med på buzzador.se helt kostnadsfritt du behöver endast gå in på deras sida och lämna rapport på vad du tyckte om varan du buzzar :)

http://www.buzzador.com/se/page/bli-foerst-med-att-prova-nya-produkter-och-tjaenster


Påskris ska det va ;-)

Tack farfar för påskriset, nu har satt fjädrar och ägg i det!

Är det påsk så ska man självklart ha lite ris med fjädrar!


Lite hälsosammare våfflor

Testade ett recept på våfflor som ska vara lite mer mättade och hälsosammare. Godaste jag ätit mums!!!


Våfflor

I kväll blir det våfflor, jordgubbs sylt och grädde. MUMS!!!!


Kamin på plats....


Ser mål linjen...

... Vi börjar skymta mållinjen nu gällande vår vardagsrums renovering. Den har varit grymt omfattande med rivning av bärande vägg. Ur grävning och sänkning av golv, golvvärme, förberedelse för kamin, fönsterbyten mm.

Livet går liksom vidare med 100% jobb, träning och hushåll samtidigt som man ska renovera. Jag har under åren lärt mig tror jag att någon renovering ska ta två månader så tar det minst dubbeltid.

Snart är det påsk och det blir några lediga dagar så då hinner vi nog en hel del.

I dag kommer dom från elda butiken och installerar kaminen.

Trevlig måndag på er och ni är nog några som har kortvecka ;-)

Tjing


Trevlig lördag....

En sköööön lördag med familjejympa, gym, tvätt av bilen å hemma mys.... Som slutade med lite ute mys på Circus och Nom med bror och svägerska och Carro en sväng, hon skulle nämligen på nåt band på Culturen sen.

Hemma halv tolv hos mina bästa <3
Gud så skönt att krypa ner i skön tid och krama om dem :)

Natti natt <3


AW @home


Glädje

Min lilla tös sprider verkligen glädje alltid glad, sprallig och positiv. Jag älskar dig så enormt mycket! Tack min fina fyra åring för att du berikar mitt liv. ( Bilden är tagen i Rhodos för 1,5år sedan) <3

Kärleken till mina barn är den kärlek som är mest stark, sann och förevigt <3


Skit också....

.... Tumme ner denna vecka, träningen har fått steppat åt sidan av flera olika anledningar och kommer få göra det ett tag. Förkylning halsont värk i kroppen vardagsrum som måste bli klart osv gör att jag måste pausa. Så är det och styrkan och träningen i det hela får bli att jag "KAN" pausa ;-) Men fan vad svårt är så tränings sugen!!!

Tjiiiiiinnng


Mamma har jobbar bil

I dag har jag hyrt en ok skåpbil med jobbet och inhandlat div till den kommande shÅppen på jobbet. Vi skall flytta mer centralt inom snar framtid så en heldel inköp behövdes göra. Med fler fulla vagnar på Ikea lackade svetten, då kom min lillasyster av en slump som en räddande ängel. Så jag fick lite hjälp att ta mig ut och packa in i bilen. En god Ikea buffé frukost hann jag klämma in den fick bli i stället för lunch!
Gissa om tösen var lycklig när mamma kom med en stor jobbar bil och hämtade på förskolan. Mamma kan också inte bara pappa haha och vad lätt det plötsligt var att hämta?!!! Inge tramsande och inget ska bara, bråttom ut i stoooooraaa bilen :)


Välkommen våren

Nu har mina snygga gummi stövlar kommit ;-) Så våren välkommen att plaska!!!


Tok tjejer

I går var tösen hemma med Carro, i tisdags fick jag hämta henne tidigare hon var hängig på förskolan. Det blev ingen feber men tösen fick ta en "day off" från förskolan i bland behöver dom små liven det. Och jag har sån tur som har Carro som ställer upp :)

I dörren mötte mig detta!!! Ja ni förstår att tösen har det great med Carro ;-)


Tösen myser....

.... Med Carro bakat blåbärs muffins/cupcakes.

Då passade jag och älskling på och tog en rejäl powerwalk på närmare två timmar. Känns i benen nu kan jag lova, men så skönt ute i kväll lite halt på sina ställen dock!

Go kväll :)


Njutit ute....

.... Tösen och jag har varit ute i tre timmar och bara njutit av solen och det underbara vädret. Jag vet det kommer mer snö och kyla. Blir lika lurad varje år men bara känslan av att vår och sommar ligger framför mig känns ljuvligt! Solen och värmen i vindarna i dag har känts så lyxigt. Njuta här och nu :)


Längtar....

..... Efter sommar nu, sol, värme, grön gräsmatta, bad, grilla, mys på altan, tårna i tösens sandlåda, semester, husvagn, löpning, varma ljumma kvällar.... GE MIG DET NU!!!!

Bilder på mig och tösen Juli 2010


Vår

Tulpaner I love it!!!!


Jävla skit....

....är vad det är. Dryga cigaretter önska att jag var smartare i min ungdom och inte hade smakat, fastnat i skiten. Nu får jag kämpa varje dag att hålla mig i från det. Blä förbjud försäljning av skiten!!!!


Lite mer mattips...

.... Snabbt, enkelt, nyttigt och gott!

Lägg kyckling filéer i en ugnsform, bryn lök och vitlök häll över grädde/matlagningsgrädde, crème fraîche och ajvar, salt, peppar och soya. Häll såsen över kycklingen, lägg på paprika skivor och riven ost. Grädda i 200gr 45min servera med en sallad, ugnsrostad blomkål eller råris. Mums!


Hälsoprofil

Vi har på jobbet blivit erbjudna att göra hälsoprofil/hälsoundersökning där vi fick ta div blodprover, blodtryck, puls och cykla på motionscykel. Jag gjorde min förra veckan och det gick över förväntan. Han som gjorde hälsoprofilen sa att man kunde tro jag var en elit idrottare och att jag lever som jag lär! Det var ju roligt så nu gäller det bara att bibehålla kondition, kost och hälsa.


Mattips till dom mindre

Hederlig potatismos med stekt falukorv och ketchup den varianten med mindre socker. Gör tallriken mer inbjudande och rolig genom att göra en gubbe :)


Middags tips

Kassler brynt med olja och kryddor matlagnings grädde och vitlöks och ört ost,lite soya för färgens skull.
Stekt paprika, lök och morötter slå på lite vatten och puttra en stund.
Gör en grön sallad till. Ju mer gröna grönsaker ju nyttigare. Baby spenat, broccoli, grön paprika mm. Undvik majs om du inte köpt den som är dubbelt så dyr utan tillsatt socker ;-)
Vill man ha "bra" långsamma kolhydrater till så välj fullkorns ris, bulgur eller liknande.

Good luck!


The following

Ny serie på TV4 två avsnitt visades i kväll verkar ju rätt okej.


Ny vecka imorgon...

..... och nya tag....

Avslutar söndagens bloggande med en annorlunda vy bild från gymmet i fredags. Som jag tog i halv minuters vilan när jag plankade.

Avslutar alltid med plankan när jag gymmat. Kör då minst 1min vanlig planka med fötterna i hop vilar 30sek sedan 45sek höger sida vila 30sek 45sek vänster vila 1min och avslutar med 30sek planka fötter i sär och 30sek fötter i hop, utan vila emellan. Totalt 4min. Bra och enkel träning som kan göras vart som helst när som helst och hur som helst. Inga tillbehör behövs bara motivation och vilja ;-)

Ps. Det slog mig också hur rena och fräscha golven på gymet var ;-)


Dotter och mor

Carros mamma gick hastigt bort för drygt en vecka sedan. Finns inte ord för hur sorgligt det är.


Skålar

Jag kan i bland få lustiga idéer, tex dessa skålar. Vi hade en sådan när jag var liten. Sen såg jag en bild på en och kom på att jag ville ha såna. Lite nostalgi och jag tycker dom är coola på nåt underligt vis. Nu har jag 3st i olika storlekar. Jag har fått dom i presenter av människor som tänker på mig, snällt tack!!! Fick också veta att dom kommer från Ryssland hmmm dom ser nog lite ryssliga ut ;-) säkert inte värda något i pengar men snygga tycker jag. Tösens första gubbar serverade jag i minsta modellen.


Mora Träsk håller än....

.... Mora Träsk en stående favorit, tredje året vi rockar till dom :) Självklart bjöd dom på tigerjakten! Tösen love it. Efteråt följde vi med Thea hem och lekte och fikade. Väl hemma lyxade vi med söndags pizza.




Lugn helg

I fredags hade Carro och jag vin mys. Testade kläder, tonade hår, färgade bryn, fixade min nya telefon klippte och filade simkortet säkerhets kopierade mm vi fick det att fungera till slut! Det blev sent för vi pratade och tiden gick....

Lördagen bestod av lugn och ro slapp i sängen, promenad med dockvagn i solen och Fia med knuff.

Hade en sån där värkdag så jag var tvungen att slå ner på tempot. Slocknade kl.20.05 och missade hela mellot. Men enligt alla Facebook statusar missade jag inget.

Köpte mig lite fina fredags tulpaner att ha i min fina nya vas!


Test

Jag har bytt telefon och nu verkar jag inte kunna göra inlägg med bilder. Testar nu detta utan bild!!!

Det är ju illa när jag inte bloggat på en vecka eller hur? Speciellt när man ligger hemma i sjukstugan och avskärmad från omvärlden ;-)


Vasalopps Indoorwalking....

.... I fredags bokade jag tre pass under Friskis och Svettis Vasalopps indoorwalking. Så kl.07 i morse ringde klockan. Starten gick ju kl.08 jag hade bokat pass 1,3 och 4 det var dom som var lediga.

Det var så mäktigt när startskottet gick så jag fick blodad tand. Lyckades även få en biljett till pass 2 När jag kört pass 3 som bjöd på grymt skön stämning i salen med hejar rop, kämpar miner och super musik. Hälften var avklarat då lyckades jag få biljetter till pass 5 och 6.

Dagsformen var bra jag mådde super och nötte på. Så nu har jag kört Vasaloppet på en Indoorwalking crosstrainer. Totalt 4timmar och 15min.

Jag är galet stolt och helt fucking slut i kroppen.

Vi var ca: 8-12st av samtliga som körde alla passen. Bakom mig stod tre instruktörer som kört spinning vasan tidigare och dom sa att Indooren var så mycket jobbigare pgav att man står precis hela tiden. Så nu känner jag mig ännu nöjdare :)

Galent roligt var det och en rolig utmaning.

Nu ligger jag och återhämtar mig i sängen och kikar på film med mina tjejor <3


En lång dag...

.... Denna lördag kändes otroligt lång. Mannen och Carros pojkvän jobbade i vardagsrummet. Vi käkade omelett muffins till frukost. Jag och mina tjejer var ut och åkte lite. Vi var på arken zoo och inhandla lite kaninmat fiskar mm. Gjorde lite andra inköp också två plåtpallar bl.a.
När vi kom hem invigde vi nyinköpta vinglas med ett glas rosé. Vi åt sushi på kvällen satt och pratade. Det var en otroligt lång dag!


Två månader...


Vila i frid

Jag tänder ett ljus för min älskade Carolines mamma Marja Mikkola Lindgren som i dag flög till änglarna. Livet tar i bland en oanad vändning. Det gör ont i mig att min tös ska genomgå detta. Jag finns för dig alltid <3 och Marja du vet att jag tar hand om vår tjej vila i frid <3


RSS 2.0