God natt <3



God natt mina vänner <3 



;-)

Du skiter i mig och jag skiter i dig. Vi skiter i allt och det skiter jag i ;-) 

Pigg....

.... Varannan dags mående tydligen pigg.... Trött.... Pigg.... I morgon?.... Trött??? 

I dag kände jag mig lite full av energi igen. Bakade med tösen nyttigt knäckebröd glutenfritt hälsobröd som går galet snabbt att baka. Perfekt!!!


Knäcke....



Avslutade kvällen med ett glas rosé med Marre och fira lägenhets köpet. Grattis bästa Marre och Erik och lycka till :) 


Hur söta är dessa då <3 

Mina fina somnat som stockar... Sådan far sådan dotter... Förmodligen såg jag typ ut så i går kväll ;-) 







Ojjjjj.....

Måndag... Vaknade pigg och full av energi... Tyvärr vid två tiden på eftermiddagen dog den tvärt. Kroppen värkte och kändes olustig :( Pinade mig med ett leende till fyra. Hämta tösen halv fem och funderade hur jag skulle orka ta mig hem. Gick på autopilot lagade mat och orkade typ inte mer än det. Lyxade med en semla som jag längtat efter i sex veckor. Kändes inge vidare när jag tryckt i mig den hihi men fan vad god den var!!! Träning no way... Somnade i soffan 20.30 fullsminkad och med oborstade tänder :( Vaknade 04.20 masade mig å tvätta bort smink och borstade gaddarna. Och gissa om jag kände mig levande död när klockan ringde 6.30 :(( fifan rent ut sagt!!! God lust att köra en ful vabb, men trogen som man är masade jag mig förstås upp och iväg... Väl på plats kändes det helt okej faktiskt riktigt bra!!! Hihi 



Gotte semlan mums!!! 


Sjukt god fisk gryta á la Nettan mix. 
Recept: 
2dl créme fraisch el. Matlagnings yoghurt
2dl grädde el. Matlagnings grädde
Curry
Havssalt
Grönsaksbuljong 
Lite mjölk
Lime
Vitlök
Purjo
Koka ihop
Ha i fisk puttra 
Ha i räkor 
Servera med ris och kokta ärtor 
Mums!!!

Ingen träning... Sov som fan... Gotta med semla.... WAF gör det nästa dag? 







Z-?-z-?-z-?-z-?-z-?



Så var det med det.... John Blund kommer inte.... Upp i dag så blir det väl platt fall i morgon... I fall inte lille mannen infinner dig här snart... Grrrr....

Hittade en klänning på en Bloppis en Tommy Hilfinger undra om den passar på bröllop i sommar?!! Lite brunfärg och snygga skor och nån kofta/kavaj till?!!! 


Vet inte.... Tre månader kvar jag lär väl vela många gånger innan det är dags hihi 




Måndag full av energi

I morse kom min bror vid halv åtta och vi vaknade. Riktigt skönt att komma upp och igång i god tid. Det var evigheter sedan jag var full av energi och positiv sådan. 

Vi begav oss till Råby bibliotek och såg en dockteater som handlade om Indianer. Mycket lärorik och bra, tösen satt som ett ljus totalt faschinerad. 


Tösen är också imponerad av den stora blomman utanför Råby centrum. 
- Mamma ta kort på mig och blomman. Hon titta på kortet och konstatera oj vad den är stor. 


Vi passade på att panta också och tösen skulle promt bära alla pantkassar. En tant som såg ut att vars 90+ blev mycket imponerad av hennes vilja och envishet. 


Väl hemma och hunnit allt detta innan elva. Lagade vi lunch och åt den med morbror Thomas och brorsan Sebbe. 

Sen gick vi ut i det fina vårvädret åtta grader och sol i februari helt otroligt. Röjde på tomten, bar ned säckar från vår ofrivilliga renovering på övervåningen. Städade bilen inuti så nu är lilla Kia gumman ren och fräsch. 

Sen promenerade vi till OKQ8 för att införskaffa tösen första vår-glassen. 


Påväg dit bekymrades hon av all nedskräpning och började plocka skräp.  -Mamma vad människor skräpar ner vår planet!!! Undra vad hon får allt i från? ;-) 
Sköna unge med sina kommentarer!!! 


När pappsen kom hem körde vi alla säckar till återbruket. Och tvättade bilen utvändigt och körde den till verkstad. Den skall lagas i bakändan eftersom jag blev påkörd för några veckor sedan. En tjej som inte höll tillräckligt avstånd och gled in i mig. =( 

Dammsugit hela huset, storstädat badrummet, tvättat massor, lagat mat och bäddat rent. Vet inte vad all energi kom i från idag? Skönt att den kika fram så jag utnyttja tillfället. 

Sladda ner i soffan och njöt av ett avsnitt "Tjockare än vatten" sen ett varmt skönt bad. Nu ska jag släcka lampan och ladda ny energi till morgon dagen. 

Sov gott min vän, hoppas John Blund besöker dig. Enligt de flesta FB statusar verkar han åkt utomlands eller nåt?!! 






Grey


Söndag och knatteridning. Denna gång fick sadla och göra Grey redo för ridning. Herregud jag kan inget och jag menar inget om hästar. Men tösen är så glad och hon är riktigt tuff på hästryggen. Hon har alltid faschinerats av hästar. På Granis skulle hon kunna stå timmar och titta på hästhoppning. Det finns nämligen en hopphage fem minuters gång avstånd från campingen. Gissa om jag lär få stå där och hänga ännu mer i sommar :) 

Nu har jag bokat även till nästa söndag, måste medge att det faktiskt är riktigt mysigt att ha denna söndags aktivitet. 



Vila i frid



Vila i frid farmor Birgit <3 Henriks söta lilla farmor lämnade oss i lördagskväll. Vila i frid Birgit nu är du hos farfar Erik och ni är tillsammans igen. Vi tände förstås ljus för henne. 



Bio och sushi lördag


Jag tog med tösen på bio i lördags vi var på Frost. Den var bra men lite läskig tyckte hon. Fast sen hemma så sa hon lite kaxigt sådär, att den inte alls var läskig haha. Ändå ville hon gå 20min in i filmen. Den var sevärd helt klart tyckte vi ;-) 


Efter filmen möte vi pappsen och brorsan med vän ;-) Och åt sushi på choys, mysigt att komma ut lite. Vi har en tendens (iaf min man) att fastna hemma i soffan och köpmat i stället för att äta ute nånstans. Men nu lurade jag i väg honom hihi


Väl hemma blev det film i soffan med ungdomarna. Vi smaska chips, chocklad och cola. Så nu får det vara nog ett tag på fusk. Hmmm....




Fredagsgym :)




Startade helgen med ett skönt gym pass. 😜 


Jävligt trött och irriterad...

Nu i dag känner jag mig så trött och irriterad på att allt ska jävlas hela tiden. Faaaaaannnn vad trött jag är vill bara skrika känns det som. 

Och så sansar jag mig och skriker inte för det gör inget bättre. 

Okej det är lätt att se bara allt negativa som händer i ens liv. Det är liksom det som stäppar fram och glänser. 

Men jag skjuter det åt sidan och ser på det positiva som också händer. Tex i går ringde en jätte trevlig kvinna från Fridnäs skolan och meddelade att tösen fått plats. Otroligt positivt i min tillvaro för det är viktigt för mig. 

Däremot det som får mig vilja skrika högljutt i dag är av stor negativ karaktär. Det handlar om problem med vårt hus, ett stort, kostsamt och energi krävande problem. Som kommer få vår tillvaro att gunga rejält vilket den redan gör. Den gungar så jag känner mig sjösjuk varje dag. 

Var på min yoga i dag där jag får möta otroligt härliga människor. Som säkert dom också har sina sorger och bedrövelser. Men det vi har gemensamt är att vi valt att investera i oss själva. Att ge oss två timmar, tid att för stunden komma i lite balans kanske se någon lösning eller kanske bara älska och rå om oss själva en stund. 

När jag skulle åka på yogan i kväll uppenbarade sig vårat problem som vi visste om. Men hoppats inte vara så illa, visade sig vara väldigt illa. Då var jag på vippen att strunta i yogan. Sa till mig själv stopp lilla gumman när tror du behöver det som bäst? -Jo precis just nu. När jag kom dit slog hjärtat i dubbeltakt, trycket över bröstet var olidligt, känslan av att jag skulle kvävas. Försökte andas lugnt och djupt men icke jag flåsade på högt upp i bröstkorgen. Men efter 30-40min kom jag på mig själv att nu är du påväg att landa och fokusera. Få lite stabilitet, kände att jag satt stadigare och andningen blev djup och jämnare. Ilskan  började rinna av. 

Vi körde en Yoga Nidra kan jag berätta mer om en annan gång. Men iallafall två timmar senare kliver jag ut från yogan och känner mig mer närvarande och mer på jorden igen. Problemet och problemen finns fortfarande där. Men jag kan se dom från ett annat ljus och perspektiv i allafall just nu en stund. 

SAT NAM 





Smaskens



Smaskens tips rostade kokosflingor så gott att ha på gröten eller melliset. Finns att köpa i välsorterade butiker. 



Att våga....



I morgon är det dags för yoga igen som jag längtat. Det var nämligen uppehåll förra veckan :( Dessutom har jag anmält mig till ett extra pass snart igen på 3,5 timmar. 

Denna vecka har jag haft lite tränings vila. Kände att kroppen behövde det efter 32 pass. I morgon yoga och på fredag blir det gymmet igen. 

Att måbra innebär för mig att äta gott men rätt. Unna sig i bland också det extra, men att välja det extra med omsorg. Träna lagom så att det känns kul och bra. Även träna och måna om det inre. Glöm inte att kropp och själ måste synka för att du ska må bra! Lättare sagt än gjort... Jag vet... Men du själv är den enda som kan ta ansvar över dig själv. Därav har jag tagit upp yogan igen. Livets tecken förde mig till att förstå att det fattades mig. En smal snygg kropp är inte lösningen på att må bra. Utan balansen mellan kropp och själ. Men just bara du själv vet om du letar svaren inom dig vad just du behöver. Det är ett livs långt arbete med upp och ned gångar. Man kommer av vägen och kör i diket i bland. Som jag sagt till mina stora barn under deras uppväxt. Du kommer köra spikrakt i bland, få sladd i bland men kunna hantera den. En annan gång väljer du fel i korsningen och måste vända tillbaka. Kanske du kör i diket eller rent av får stopp och blir stående. Du kommer få repor och skråmor, du kommer köra av mot fel väg..... Det gör inget det är livet.... Men så länge du lyssnar till ditt inre och har koll på vart du är påväg. Och sist men inte minst respekterar dig själv och det du vill och känner så kommer det gå bra!  

Att må bra är att finna just din balans. Våga vara i dig själv och våga stiga ur och se på dig själv <3 

Det som är rätt för just mig är alldeles säkert inte rätt för dig. Alla har vi olika inre föreställningar om just min balans. Det som just jag där inne i mitt lilla rum behöver. Det kan skilja över tid det är därför vi aldrig blir färdiga. Vi alla kommer till insikten vid olika tidpunkter i livet, endel gör det aldrig. Du själv bestämmer. 

Kärlek till just dig som tittade in här, läste och vågade känna. 

<3 




Hipp hurra för tjugofem åringen ❤️


GRATTIS FINA CARRO SOM 18/2 fyllde 25år Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra Hurra på din dag ❤️ 
Puss och kram älskar dig!

Tack Mamma och Kungsörnen

I bland är det bara så skönt med lite fusk. Tösen har haft rejäl ögoninflammation i tredagar nu. Jag har haft lyckan att ha mormor som hon kunnat vara hos, så jag har ändå kunnat jobba! Tack mamma <3 

I går vill tösen så gärna baka cupcakes och att hinna med det efter arbetstid med matlagning och allt är inte det lättaste. Tack kungsörnen för snabbmixen 😉 Räddar en mamma med dåligt samvete när tiden inte räcker till. Hihi Nöjd tös nöjd mamma! 






Sextonåring



GRATTIS SEBBAN 16år =) 12/2 

I söndags firade vi mannens son som fyllde 16år med tårta och paket!!!






Lite ord på vägen....




13jan - 13 feb

 = 32dagar resulterade i 30st träningspass bestående av motionscykel, cardio, gym, PW, yoga, simning och ett löp pass. 

God och välbalanserad kost typ tallriksmodellen med långsamma kolhydrater. Intaget var tredje timme, vatten och endel goda mellanmål. Även unnat mig lite vin, avstått från fikabröd och godis helt. Resultatet: - 3kg - 6cm midjan och lite andra minus cm här och där!!! Totalt 17cm 

Jag är piggare när klockan ringer på morgonen, jag mår allmänt mycket bättre. Ännu en gång fått det bevisat god hälsosam kost i största allmänhet och motion får våra kroppar att må bra. 

Jag vill leva hälsosamt i den mån det går. Men har en bit kvar till och vara där fullt ut. Träning och hälsa har för mig alltid varit viktigt och ett intresse. 
I morgon skall jag försöka komma i håg att ta vilopulsen igen också när jag vaknar. Tror inte den förändrats nämnvärt men den skall tas i allafall. 

Nu en god natt sömn och utmana ännu en arbetsdag innan helgen kommer. 

Njöt i dag av efterlängtad sushi och ett glas vitt vin! 


KÄRLEK TILL ER MINA LÄSARE PÅ ALLA HJÄRTANS DAG ❤️ 
En del tycker såna dagar är nonsens jag tycker att man ska visa uppskattning och kärlek alla dagar. Men trots att jag tycker det vill jag gärna uppmärksamma mina kära på hjärtedagen. 

Lite smått o gott till mina goaste förstås ❤️ 


❤️







11år


I dag 13feb 2014 har gubben och jag gängat ihop i elva år. Vet inte om det är han som stått ut med mig? Eller jag med honom? Hur som helst så har elva år gått!!! Och den finaste gåvan jag fått var för fem år sedan, vår tös ❤️ 

Men i dag fick jag också fina blommor.... 


❤️


30+1 på cykeln med tunga ben....

Fy vad jag känner mig låg i dag, ni vet allt bara känns bläää... Jag vill ha lite leenden och glädje i mitt liv och min omgivningen. Just nu känns det tungt och motigt inte egentligen för just mig. Men nästan alla mina nära och kära har det tufft på ett eller annat vis. Allt från trasiga bilar till tyngre deppighet. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta min input i från just nu. Mer än min inre styrka och kämpa för att hålla humöret uppe. Den här torsdagen (i morgon) är yogan inställd som när jag behöver den som mest! Sitter på cykeln och kämpar nu, träning gör alltid gott i slutänden. Lite tunga ben efter gårdagens löpning. 

Tur att jag har min solstråle som får mig att le, även om även hon har sin vrångighet men det har jag med hihihi 


❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Mammas lilla söta trötta tös när vi varit hos farmor o farfar på middag. Vi han knappt starta bilen så sov hon. 

Nu börjar jag bli smått svettig skön känsla me love it. 

Väntar in min andra tös som varit å träffat en tjej kompis i kväll. När hon kommer blir det en kopp grönt te lite kvarg och bär. Sedan bär det av ner och lukta på kudden några timmar. I morgon har jag massor att avsluta på jobbet. 


LOVE❤️


See you :) 


Smaskigt tips....

Banan pannkaka grymt enkelt och gott. Mixa en banan med två ägg det blir två små pannkakor lagom lunch eller mellis. Servera med bär och kvarg MUMS!!! 




Dag 30

Så där ja då var det dag 30 men nu ska jag krypa till korset. Jag har skött maten galant, men tyvärr hoppat över några tränings tillfällen. Pgav. att min kropp strejkat högljutt. Närmare bestämt tre tillfällen. Så nu kommer straffet 30+3dagar till, bara bita i sura äpplet. Så tre dagars träning till alltså innan den äkta vilodagen får komma. 

I dag blev det årets första löprunda, jag gillar inte springa vinter tid men i dag blev jag sugen. Och jädrar i mig så skönt det var. Men nu värker knän och höfter :( 


GRATTIS TJEJERNA SOM BÖRJAR PÅ E NI HAR VARIT GRYMMA!!!! 

Nu gäller bara att ni hittar er balans i träning och kost för nu är ni på gång. En egen plan med egna små delmål :) 

Lycka till!!!!



Dag 26-29

Startade helgen i fredags med ett pass på gymmet. Cardio 10min cykel axlar, rygg, mage 10min rodd 2xset axlar, rygg och mage. Skön träningsvärk på lördagen. Då det endast blev 30min cykel. 

Fredag kom äntligen efterlängtade Carro hem. Skönt att få krama henne ❤️ Tösen blev så lycklig!!! 
Hon fick en fjärils tavla av Carro, tösen har alltid gillat fjärilar. Armband och elefanter fick hon också. 

Jag fick också presenter Goa Carro och Niklas. Tack!!!

Störtskön Buddha...

Och ett läckert vinställ....

I lördags var vi bjudna till svärisarna på käk.... Svärfar hade riggat upp med en egen liten OS studio.

Blev endel Dogge gos också förstås!!!

På söndagen var det dags för Marre (Sebbes kompis) att göra sitt gesällprov. Hon klarade 4/5 missade på permanenten :( Som hon kämpat, men hennes permanent modell hoppade av sent och hon fick skaffa en ny modell. Det gick troll i det momentet från början. 

Men färgen klarade hon och jag blev så fin :)

Meddans jag var där var gubben med tösen på kalas på Leos lekland = trött och slut gubbe, lycklig tös ❤️

På söndag kväll hade vi en del coola gäster på besök.... 

Vi åt och drack och hade trevligt :) 

Lediga måndagen var en riktig slööööö dag och så skönt!!! 

En helg med både vila, träning och trevligt umgänge ❤️ 




24-25/30


Tar en snabbis på cykeln 30min hinner inte mer ska i väg på två timmars yoga strax. 

Hann inte blogga i går sorry :) 

Fyllt på kylen....
Engholms kvarg från Netto är den godaste tycker jag, prisvärd också!!!

Snabbdusch nu å i väg tjing på er :))

❤️

Rhodos 2,5 år sen ❤️


23/30

Like candy.... Kan tipsa om detta bröd köpte det på Ica ettan - Västerås för fyrtio riksdaler mums!!! Serveras gärna med äggvita, skivad banan och italiensk salladskrydda. Eller ät det bara som det är med en god kopp te (grönt te) 



Alltså denna lilla vän har räddat mig ex antal gånger från att hamna i soffan. Som jag berättat förut low Impact träning bränner fett och håller en schysst puls. När min värk gör dig påmind är low Impact den bästa träningen för mig. För är det något jag lärt mig under mitt snart fyrtiotreåriga liv så är det: Lyssna på hur just DU mår både fysiskt och psykiskt. Träning som utförs när du inte mår bra, bryter ner dig mer än du bygger upp dig. VILA när du känner att du borde. Jämför dig aldrig med andra bara med dig själv. Du är den du är. Bara för vännen, grannen el. någon annan tränar fem gånger i veckan kanske inte du kan det! 


ALL TRÄNING SOM BLIR AV ÄR BRA TRÄNING!!! 

Nu pep timern och dagsformen just o dag känns toppen så jag mosar 15min till ;-) I morgon kanske det är en sämre dag!!! 



22/30

Det blev 1,2km simmat idag skönt! Jag älskar att simma! 



Vi passade på att mata änderna på vår lediga dag också :) 



Integritet vid fem år....

Tösen sitter på toaletten och ska göra nr:2 jag pratar med henne och talar m vad vi ska uträtta innan vi kommer till badhuset. Förutsägbarhet så hon vet vad som väntar. 
Tösen: - Mamma jag ska bajsa du förstår, efter jag bajsat kan du och jag prata. 
Alltså med hennes lillgamla (vuxna) ton och ordspråk blir jag så fnissig. Självklart ska man få ha integritet och göra nr:2 i lugn och ro :) 

Ps. Sitter och väntar nu bråttom har hon inte ;-) 

Nu bär det snart i väg på div. ärenden. 
Visa upp skadan på bilen, tömma postbox, kolla till de bortrestas lägenhet, posta brev, handla, barnshopen, mata änder, badhuset lär nog somna ovaggade i kväll förhoppningsvis. 

Ledig dag! Då allt ska ske typ ;-) 

-Fääääärdiiiig kom och tooorka!!! 

Tjing 




21/30


Tvingade mig upp på cykeln, det blev 60min lowimpact träning. Lyxade till det och kollade ett avsnitt revenge på paddan samtidigt. Brände lite kalorier iaf. 


Min middag: Kycklingfilé, couscous, brysselkål, sås gjord på kvarg o pesto och en fräsch sallad. 


Godaste smootien: Färsk annans, färsk mango, lättyoughurt och kvarg MUMS!


Gott mellis: Keso, kvarg, blandade bär mix, krossade linfrön, några mandlar o russin. 

Om jag har energi i morgon och får sova ska jag ta tösen till badhuset ;-) 

Nattinatt min vän!





Ridning

Lyckan i mitt liv <3 

Det leende <3 


Att se min tös lycka i dag när hon fick prova på ridning var obeskrivlig. Och vad duktig hon var, travade, vände (snurra runt på sadeln) skritta slalom ja vad imponerad jag blev. Min lilla tös börjar bli stor flicka. 

❤️

19-21/30

Har verkligen ingen lust att blogga men kikar in här en sväng. Ni undrar säkert hur det går med kost och träning. Kosten går bra har inga problem med den. Min kropp vill inte vara med alls och måste lyssna på den. Jag blir ledsen och arg när den inte vill men finns inget att göra åt. Det har blivit lite cykel men hantlarna har fått vila. Låg hela dagen i går med en influensa känsla. Jag skötte maten var tredje timme trots ingen matlust. I dag har jag tagit mig upp men mer är det inte. Lyckats städa kanin buren iaf. Tösen ska på ridning på eftermiddagen, hon har längtat. Sån tur att hon är feberfri hade varit hemskt om vi varit tvungna att avboka. Marre kommer senare i dag och klipper mig och förbereder inför gesellprovet nästa söndag. Jag ska försöka ta mig ut på en PW också. 

Trevlig söndag på er 
Kram 


Vi firade bror 40år i fredags med massor av bus och sång <3 



RSS 2.0