Min lilla fjäril....

Fick foton på mailen från förskolan i dag på min söta tös i sin hellokitty fjärils utstyrsel. Men jag kan lova under denna rosa söta prinsessa gömmer sig "fröken trotsig" "fröken kan själv" söt som attan var hon i dag och att självständigheten provas och utforskats ser jag positivt på jag vet ju att det kommer och går. Så är det att växa upp och bli en individ. Men ska villigt erkänna när jag känner mig extra trött så är det inte alltid lätt att tänka på att hennes "kan själv fraser" är utvecklande och positivt! Inte heller fräsandes tonåringars frigörelse eller stånkande vuxen barn som möter livets krav och motgångar i stort och smått. Men vem har sagt att livet som förälder är lätt?! Men det är helt klart 100% värt varenda sekund <3<3<3


Bröd

Provade i kväll att baka LCHF bröd, jag kör inte LCHF men var sugen att testa att baka ett sånt bröd. Det var riktigt gott! Jag vill dessutom passa på att tipsa om en jätte bra recept App kokaihop


Glossy

Så var det dags igen för glossybox att förgylla lite i höst mörkret. I oktober boxen var det en duschkräm som doftade ljuvligt, en nattkräm, lipgloss, en tvål och ett ursnyggt nagellack dessutom en geisha chockladkaka för endast 139:- jag är lika överraskad och lika nöjd som vanligt! Min lilla extra mamma lyx :)


Fullmåne

Samma visa varje gång det är fullmåne, får svårt att sova. Är det slumpen tro? Eller är det så att det bor en liten vampyr/varulv i mig ;-) Vad vet jag trött som attan men här skymtas då ingen John blund. Är ni fler där ute som får svårt med sömnen när det är fullmåne? Min andre hälft har iallafall inga problem att sova.

http://www.nyttigt.eu/orsakar-fullmane-somnproblem-enligt-viss-forskning-kan-manen-paverka-var-somn/

Jaja vad vet jag det kan ju vara så enkelt att jag bara inte är trött!!!

Twilight ;-)


"Livingroommakeover"

Vardagsrums renovering fortsätter, i dag har elda butiken varit här och fixat med skorstenen. Tyvärr var kanalen så trång, så dom var tvungna att bila sönder på övervåningen. En eloge ska dom ha för att gjort det snyggt och lämnat väldigt rent och städat efter sig. Fast pedant frun i huset var tvungen att dammsuga och torka golven i allafall, så det har jag roat mig med i kväll. Träningen går inte att klämma in jag varken hinner eller orkar. Humöret sviktar när jag inte lyckas få i hop det med min egentid. Nya tag en annan dag får det bli ;-) Fy vad det fryser på ute nu kör försiktigt i morgon ni som ska ut på vägarna! God natt min vän, ta vara på varann<3


Hellokitty fjäril

Välja själv... I morgon ska tösen på sitt första halloween disco. Hon har valt att vara hellokitty fjäril. Undra vad hon väljer att vara om tio år? ;-) Inte lär det vara hellokitty fjäril i allafall, hon kommer nog se väldigt skrämmande ut i morgon eller inte ;-)


Höst Kyla= Mys

Tösen och jag fixade lite mys i går!!!

Hade en lugn och skön kväll med matlagning och mys. Försökte "peppa" i väg mig till gymmet men kroppen skrek nej. Kröp ner under täcket redan klockan åtta och somnade, vaknade fyra i morse och hade svårt att somna om.

Villll träna vill funka 100% och inte bara 90% känner mig irriterad :(

Så höst mys med ljus och honungs te fick det bli


Glädje

 
 
 
 
 
 
                                   Min solstråle, som skänker glädje och värme omkring sig <3
                
 

Nikon D80

Min lilla tös satt och var så söt i dag så jag var tvungen och plocka fram kameran.
 
I dag fick älskling frukost på sängen av Clara och Petra, det var gulligt. Sedan låg
vi och drog oss vaknade lite tidigt säkert beroende på att klockan ställdes om i natt.
 
Älskling har jobbat i vardagsrummet, jag och Claris har varit ute och krattat löv och
samlat i hop fallfrukt.
 
Det var skönt ute i dag lite små kyligt men friskt och soligt!
 
 

Så mycket bättre del 1

Väl hemma badade tösen och somnade på stört efter att ha promenerat hem. Jag lagade mat och avnjöt en äkta San P-Rimini-Italien riacotta med honung och valnötter och ett glas rött. Nu ser jag premiären av årets så mycket bättre. Ha en fortsatt fin lördag min vän, tjing


Lite shopping

Vi shoppade lite tösen och jag, hon valde glitter vantar, glitter hårspännen, glittertofsar, glitter och spets kjol. Ja glamour ska det vara tycker min lilla fyraåring (snart fyra) lite fick mamma också ;-)


Strosade hem

Vi strosade hem sparkandes i höstlöven på lilla stadens gator. Vi njöt av solen som gick ner. Och månen som vaknade till liv. Pratade funderade och hade så fint tillsammans en riktig "Carpe Diem stund" Tack min fina underbara dotter för att du berikar mitt liv, älskar dig <3


Tjejdag

I dag har tösen varit på sin första bio, lilla Anna och långa farbrorn. Hon tyckte det var så spännande. Såklart var vi på mc donalds också, nu samarbetar dom med läsrörelsen så man får fina böcker i stället för krimskrams leksaker ;-)


Bröd

Idag har jag köpt bröd utanför Ica i Skultuna. Min brorsdotter och hennes spanska grupp samlar in pengar till en Barcelona resa och dom sliter som bara den för att få ihop pengar till den <3 Så i morgon ska jag äta gofrukost. Sen ska jag och Clara gå på bio och mc donalds och ha mys!!!! Så nattinatt säger jag nu och trevlig helg min vän =)


Börje Salming


Skit....

Träningen har gått "skit dåligt" på sista tiden,så när på några simningar bara! Blääää förkylningen släpper inte taget om mig helt. Går typ på 90% bara värk i min skitkropp. Hoppas att jag får energi snart!!! Jag var ju på föreläsning förra veckan med Blossom Tainton. Hon tipsade om en 24 timmars fasta, för att nollställa systemet. Ja typ som när du startar om Iphonen eller datorn. Men man bör bara göra det 1-3 ggr per år inte oftare. Så sagt och gjort genomförde jag den i tisdags. Bäst var att göra den middag till middag. Så jag åt middag kl.19 på måndag kväll sen drack jag bara vatten resten av kvällen. På tisdag morgon drack jag ett glas vatten med en halv pressad färsk citron sen vatten vatten och vatten. Till lunch vatten med citron mera vatten och mera vatten. Huvudvärken kröp på vid kl.14 vid kl.15 kände jag mig rätt suddig. Lade med en banan i bilen ifall att jag skulle snurra ur helt. Hämtade Clara vid kl.16 jag var då rätt dimmig, drack mer vatten. Hem och lagade mat, höll ut drack vatten. Kl.19 middag puuuuhhh äntligen. En kopp kaffe på maten så var jag människa igen. Men jag måste säga det kändes att kroppen rensades ur och dagen efter var jag så pigg!!! Så nu har defragmenterat mig ;-) Det var en kort och kul utmaning också! Men i kväll har jag fyllt på kroppen med skit igen *S* se bild ;-))


Snacka om att vädret svänger, fin solig höstdag byts till snö oväder... Brrrr....


Dålig uppdatering :(

Usch jag har verkligen varit dålig på att uppdaterat i veckan. Lite svacka igen...saknar ni mig så följ mig på Instagram där är jag varje dag ;-)


Typiskt Italienskt

Såklart vi åt pizza det måste man göra när man är Italien. Jag kan lova det var den godaste pizza jag någonsin ätit. Vi delade så att man skulle få smaka två sorter. En var med fyra ostar den var grym.

Åt också spagetti carbonara mums!!

 

 

 


Italien-Rimini

Vilken resa till Rimini i Italien, vackert. Studiebesöket var imponerande och spännande. Vi var en heldag på San Pantrignano fick följa tre ungdomar som bott där och behandlats för sitt missbruk i 2-3år. En kille var från Las Vegas och en tjej från Litauen. Programmet man ska genomgå är tre år, det är ett terapeutiskt samhälle som är helt själv försörjande, man får inte ha telefon, pengar eller röka där. Man arbetar hårt med kroppen. Det var en upplevelse att få göra detta studiebesök, det kommer människor från hela världen vi träffade bl.a. en norsk tjej.

Förrutom studiebesöket åt vi gott och hade mycket trevligt och roligt! Skrattat så att jag nästan fick magrutor. Haha Riminis gamla stad var mycket vacker det lilla vi hann se.

Italien kommer jag säkert åka till igen, skulle vilja uppleva Rom.


<3

Grattis min fina snygga man på din födelsedag! I LOVE YOU ❤ <3


BT

En av mina stora förebilder och idoler gällande att leva ett hälsosamt liv är Blossom Tainton vilken kvinna!!! Med sina 176cm 70kg och tre barn 40 i sko storlek och ursnygg femtioåring gav hon en grym föreläsning/show. Full av sprudlande energi, glädje och posivitet utan att för den skull predika. Hon sa, Du väljer själv, hur du ska tänka!!!! Hon sa också: Visst har era kroppar svarat perfekt utifrån era val ni gjort? Frågan är vilka val har ni gjort? Att vara hälsosam handlar inte om att vara smal. En vän till henne sa en gång. Jag är som en pommes frites! Hur då? Jo smal utanpå och fet inuti ;-) Så sant, eller hur? Samhället är då skevt, du kan vara lite mullig och i toppform! Du kan vara smal och i usel form! Åter igen grym kvinna skall berätta mer i senare inlägg. Nu har jag inte tid för om ett par timmar går min buss mot Arlanda och Rimini.... Sova får jag göra en annan gång ler tur att inte Blossom ser mig nu haha för hon förespråkade sömn. Där brister jag rejält oftast ;-)


Egen bok

Beställde en fotobok till Clara, bilder och text om vår vistelse i två veckor på Granis hos mormor och morfar. Den läste vi i kväll och påminde oss om hur mysigt det var.

Pussade massor på min tös och talade om åter igen. I morgon när du vaknar har mamma åkt till Italien då säger hon: - Mamma jag kommer sakna dig! Är det varmt och mysigt där? (Hon minns vår Turkiet resa och det värmde i mig att hon upplevt det varmt och mysigt) hon sa jag vill också med ju.... Lilla gumman första gången jag ska vara i från henne så länge, jag kommer längta ihjäl mig ;-) "ler"


Nya väskor

Äntligen har jag investerat i riktiga väskor. Har alltid problem när jag ska i väg har aldrig en väska i "rätt" storlek. Nu har jag, Ica maxi hade bra paket erbjudande så jag passade på!!! Så nu blev det extra roligt att packa ;-)


Studiebesök på San P

I natt bär det i väg mot Arlanda och flyg till Rimini med jobbet och härliga arbetskolleger. Vi göra studiebesök som kommer bli mycket intressant. Äta gott, kanske shoppa lite och njuta av lite sol och värme :) Lyx!!!

http://www.actnow.nu/artiklar/1-nyheter/4395-om-san-patrignano-vaerldens-stoersta-terapeutiska-samhaelle


Pannkaka med kärlek

I dag när jag kom hem vid sju hade älskling gjort pannkakor. Och en alldeles egen till mig av kärlek <3


Småprat i bilen

Bilen är väl absolut bästa stället att prata på? Jag brukar i alla fall passa på att prata och umgås med tösen i bilen på väg till och från förskolan. Vi brukar även sitta kvar 5-10min och småprata om allt möjligt innan vi går in på eftermiddagen när vi kommer hem.

I morse passade jag på att fortsätta berätta och påminna henne om att jag ska åka till Italien några dagar, snart. Då säger hon, citat Claris: -Mamma jag kommer sakna dig när du åker till Tatalien! Jag kommer bli tokig! Sötnosen då, det lät så gulligt <3


Köpte glass med farfar

 
                                                                    Glass är alltid gott!!!
 
När farfar var på besök i helgen så tindra lilla tösen med sin blå ögon och tittade på farafar.
Ska vi cykla till OK och köpa glass? Vem kan motså det? Ja inte farfar iallafall så glass blev
 det till lilla tösens förtjusning =)

Grattis femtonåringen....

 
                           Hipp hipp hurra hurra hurra hurra Sanna på din femtonårsdag <3

Nikon D80

Haha min lilla modell poserar med instruktion av Carro ;-)
 
 
Spring i benen....
 
 
Ängelprinsessan <3
 
 
Funderar lite....
 
 
Tittut....
 
 
Spexar lite....
 
 
Spexar lite till....
 
 
Bus
 
 
Söt =)
 
 
 
 
 
 
I dag åkte min system kamera fram, måste använda den lite mer än jag gjort sista tiden. Grymt kul att
ta kort med den. Jag önskar bara jag hade mer tid att lära mig om den. För hur det än är även om Iphonen
har bra kamera så går det inte att jämföra om man lyckas ta ett bra foto med system kameran.
 
Dom här blev inte så där super bra men okej!!!
 
Bjuder på dessa helt oredigerade bilderna iallafall på världens sötaste tös! <3
 
Nu säger jag nattinatt måndagen närmar sig och en halv jobbvecka för jag åker till Italien på torsdag morgon,
Lite värme, sol och studiebesök med jobbet och lite socialtid det ska bli jätte mysigt och spännande 22-25grader har dom i Rimini nu =)
 
 
 

Sötnosar på besök

Kolla in dessa sötnosar som vi hade på besök under lördagen....
 
 
Dom här tjejerna är så goa söta och mysiga Ester och Grynet man skulle kunna pussa
sönder dessa sötnosar.......
 

Finurlig grej va?

 
Kolla in den här finurliga grejen morbror hade, äppelskalare och den var effektiv rätt cool. Morbror busade med Clara och hoppade hopprep med äppelskalet. Clara tyckte det var kul att äpplet blev som ett torn. Dom hade köpt denna på äppelmarknaden på Vallby frilufts museeum runt 150:- den finns på Clas Olson men kostar där runt 300:- Jag är jätte sugen, förstå att steka på äppel skalet som blir som ett snöre med kanel och socker och servera till glass. Eller en äppelpaj gör du på fem minuter med denna skalare. "En sån där måste bara ha onödig grej"  Rolig pryl!!!
 
 
 

Bullbak med morbror

 
På lördags kvällen var vi hemma hos morbror och bakade bullar till kusin Sannas födelsedag. Så klart att vi åt lite bullar också eller rätt så många faktiskt. Nybaka ljumma bullar och kall mjölk är ju så gott =)
Mysig lördags kväll!!!

Min trollunge

Myst hela lördagen drar på den där förkylningen ännu så tröttsamt! Nu har vi söta Grynet och Ester här det är våra vänners fina vovsingar. Nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis sen bär det iväg till brorsan där vi ska ha bullbak. Har bråttom deger jäser redan tjing ;-)


Vad tror ni?

Hmmm...vad tror ni kommer jag sitta i ett färdigt vardagsrum till jul? ;-)


Olle växer

- Hej jag heter Olle och jag är väldigt svart! Älskar att hoppa upp i min hökorg och mysa. Än får jag plats där men jag växer så det knackar tycker min familj ;-)


Tacos

Nu var det ett bra tag sedan vi åt tacos så det blev det i kväll. Bror kom och käkade och var kvar ett bra tag. Mys!!! Älskling var jätte trött, han sliter med att gräva ur vardagsrums golvet som är fyllt med nån "kolstymp" eller vad det heter. Han fyller 15st Ikea påsar á ca.35kg kan tyckas inte låta så mycket. Men det är ca.500kg per omgång och han är väl inne på fjärde. Alltså 2000kg och inte ens halva vardagsrums golvet är utgrävt. Tungt, sliter på ryggen han är så envis och duktig! Skulle ta en bild och visa men den gick inte för bilden var totalt dammig, det dammar nåt så fruktansvärt av detta material. Ska försöka komma i håg att ta en bild innan han börjar gräva/ösa i morgon ;-) Bjuder på en bild Clara tog på mig i bilen på väg hem från förskolan i dag. Glad mamma när helgen startat!!!


Fredagsmys i vårt hus

Ja då var det helg igen fasligt vad veckorna springer i väg. Har tom köpt en julklapp ;-) Nästa vecka fyller älskling år, present fixad men vad kan jag inte skvallra om än.

Brorsdotter fyller på söndag också, lite kalas blir det. Min mor fyller jämt i november, systerdotter och syster fyller. Min lilla Clara i december, så kalasandes blir det framöver. Men nu ser jag fram emot Italien resan vi skall göra med jobbet på onsdag natt.

I morse skrapades rutorna på bilen, brrr nu är det verkligen höst och snart vinter. Längtar redan efter våren och eventuella resor. Min mors högsta önskan nu när hon fyller jämt, är att hon fick göra en resa med sina barn och barnbarn till Kroatien i maj det vore inte helt fel ;-)

Köpt en mössa av en arbetskollega tösen så söt i den.

Trevlig helg önskar jag dig ;)


Frukost bland kuddarna

Inte min grej egentligen att äta i sängen, usch och fy för smulor och diverse i lakanen. Och med en treåring så kan ni ju tänka er.

Men eftersom jag planerat övervånings städning så här på vår lediga måndag inklusive ren bäddning så tänkte jag vi kör. Mitt lilla hjärta tycker det är roligt och mysigt när vi är lite busiga. I bland picknickar vi i badkaret. Så vi hade en mysmorgon i sängen.

Följt av dammning, fönsterputsning, renbäddning, strykning, tvätt. Hela dagen gick åt eftersom jag även var ledig i fredags och hade en heldag på badhuset med tösen. Fick min lediga måndag som egentligen är helig att bara vara med hjärtat gå till lite måsten.

Vi tog pauser och spelade spel och låtsas fikade på hennes rum. Hon var även med och skrapade med fönsterskrapan, fyllde i tvättmaskinerna och startade dom förstås, att trycka på knappar och starta disk och tvätt är ju så roligt! Så egentligen tror jag inte det gick någon nöd på henne i dag, snarare tvärtom.

Vad skönt det känns med nyputsade fönster, rent på något vis! Det hör hösten till friskheten i luften och rena fönster! Passade på att sätta upp lite mörkare gardiner också, för att få lite höst känsla.

Nu längtar mina fina ljuslyktor in i nya vardagsrummet. Men det är långtid kvar innan det blir klart. Bara att stå ut!!!!!


Playdate

I dag åkte vi på Playdate hos tjejerna på T eller som Sebbe sa ska ni hem till TT? Som alltid så tog det ett bra tag innan dom kom igång lagom som det är dags att åka hem, leker o skrattar dom som bäst.

Tösen åt som bara den när vi kom hem vi lyxade med chockladpudding lite söndagsmys! Sen skulle hon spela lite på pappas telefon å vips så hade hon somnat.

Kikade på säsongs starten av solsidan, inte så roligt avsnitt som jag förväntat mig.

Nu lite film och sussa känner mig trött :-/


Vilket väder

Wow vilket underbart höstväder vi haft i helgen. Älsklingen åkte till brorsans stuga och hjälpte till med att byta tak.

Jag, Sebbes tjej och Clara tog en cykeltur och tittade på min guddotter som hade danstävling. Hon är jätte duktig på att dansa härligt jobbat Emmy <3 Där grillade dom hamburgare så vips var lunchen kirrad.

Väl hemma vid fyratiden duschade älskling som kommit hem och vi åkte på födelsedagsmiddag till svärföräldrarna i Ransta jätte god mat och trevligt. Trötta och slitna lade vi oss i sängen och skulle titta på en film men somnade ovaggade både jag och älsklingen. Typ vid kl.22

Vaknade till en underbar solig söndag!!!


Ladys night ;-)

Sådär ja nu har jag, svärmor och svägerskor sett den sjunde ladys night showen. Lika bra som alltid, men det är klart att man har sina favorit ögonblick under dessa sju år. Men det är alltid lika bra och proffsigt varje gång. En mysig tradition. Carro och Sofia jobbade som seater så dom fick se showen gratis. Efter showen tog vi en sväng till hatten så det blev en sen fredag! Mycket rolig kväll tack alla inblandade ;-)


Ledig fredag tillbringas på badhuset

Förskolan hade stängnings dag i fredags så jag var ledig med tösen. Vi tillbringade dagen på badhuset med kusin Nowa och moster Anna-Carin och Carro såklart ;-) Fem timmar, bad, lek, fika, glass och bastu. Passade på att simma också femtio längder blev det. Lånade Carros badmössa som jag inte såg klok ut i men jag lade i lite röda slingor i början på veckan och dom gillar inte kloret. En jätte mysig dag....


Ingen tv-soffa ;-)

Här finns ingen tv soffa i mitt vardagsrum. I dag har älsklingen fått ned det sista av mellan väggen i vardagsrummet. En bärande vägg så det har varit rätt tungt jobb för honom. Han är så duktig och händig jag är så stolt över honom :)


Hur hinner...

Hur hinner ni se på tv? Jag hinner aldrig det, jag är totalt "lost" när folk diskuterar tvprogram :( Jag hinner inte se på tv knappt eller så är det kanske så att jag prioriterar bort det! I dag tex. Hade jag möte direkt efter jobbet sen hämta tösen tillbringa tid med henne och det vill jag inte göra framför tvn. Vet ni det finns undersökningar om att föräldrar pratar med sina barn mindre än sju minuter per dag i genomsnitt. Då menar dom kommunicera inte tjata, förmana osv utan en innehålls rik kommunikation. Är det sant?!!! Förmodligen i detta stressande samhälle. Dessutom får barnen i dagens samhälle allt för ofta höra vänta, snart om en stund... osv när föräldrarna sitter nedsjunkna i sin iPhone, iPad eller dator. Jag försöker tänka på det varje dag. Tex försöker jag sitta kvar i bilen när vi kommer från förskolan och samtala med henne om dagen! Jag vägrar stressa mig igenom hennes uppväxt. Därav mindre tv tittande också. Jag väljer att lägga tid på henne när hon är vaken. Därför har jag andra måsten efter hon somnat, tvätt, städ, träning, handling. I dag somnade hon ovaggad i brorsans säng helt slut efter en vecka på förskolan. Jag passade på att åka och träna och sedan storhandla. Jag var sist ut från maxi haha hem och packade upp, hängde tvätt... Tv? Njaee tiden räckte inte till i dag heller! Men det gör inget för jag hinner samtala med min dotter mer än sju minuter det prioriterar jag i allafall och att träna i stället för att fastna i tv soffan ( nu har jag ju ingen tv soffa i vilket fall)


Kärlek

Finns inget mysigare än att ligga bredvid tösen och snooza på henne när hon somnat. Jag har varit duktig och läst saga för henne varje kväll senaste veckorna. Jag brukar vara dålig på att läsa med henne, fast jag vet att det är så viktigt för språket och utvecklingen. Men jag brukar säga till mig själv, jag är duktig med annat gällande henne så WAF men iallafall nu har jag gjort det och det är så mysigt att ha den gos stunden och kvalitén ;-)


Sällskap

Denna vecka har jag haft medresenärer till Skultuna på morgonen. Brors döttrar Sanna och Sofie så mysigt :)


Dåligt med träning :(

Det har varit dåligt med träning sista två veckorna. Jag har känt mig hängig, förkyld ont i kroppen. Dessutom har renoveringen gått först. Men jag har försökt hålla kosten någotsånär men det kunde varit bättre.

Fick ett litet tips i går som jag vill dela med mig av.... I stället för spagetti kan man strimla/hyvla vitkål, ha ned vitkålen i saltat kokande vatten max en minut, häll av i durkslag fräs i stekpanna med olja och krydda med salt och peppar, super nyttigt, billigt och gott! Jag lagade färsk lax i ugn, grönsaker, kallsås och denna vitkål super nyttigt och super gott!


Haha vår båt jue...

En gammal vän jag följer på Instagram lade upp en bild i söndags på fullmoon och vad upptäcker jag?! Det är ju vår båt, haha komiskt ;-)


Skit förkylning och skitväder....

.... men glad ändå :) Äh fy vad trist med detta regnande hela tiden. Förkylning som inte vill släppa, jag vill komma i gång med träningen igen mår skit när jag inte får träna. Och när jag inte tränar så faller kosten lite också. När både kost och träning faller, faller också humör och välmående. Snacka om att det är en kedja som det ena ger det andra. Så ja vad skönt och gnälla lite ;-) Men på fredag är det Ladys night det ska bli roligt, sjunde året nu svärmor, jag och svägerskor det har blivit en tradition som är riktigt rolig! På fredag är jag ledig stängningsdag på förskolan, tänkte hitta på något mys med min lilla sol då. Hon är så gosig och glad och skänker mig värme ända in i hjärtetrakten <3 så här i regnrusket.


RSS 2.0