Kultur

I morse gick vi upp i god tid och begav oss i väg till huvudstaden. Där vi hade Junibacken på schemat och gubben i huset skulle uträtta några ärenden. 

STOCKHOLM 



JUNIBACKEN



När vi kom till Junibacken tyckte först både Lillsyrran Ellis och jag att det var lite småttigt. Sedan satte jag på mig tösens ögon och det blev fantastiskt. 
Det finns en tåg tur där inne som heter sagotåget. Det var otroligt välgjort och mycket spännande, även lite läskigt för en femåring. Ja hon var och kommer alltid vara en fantastisk kvinna den där Astrid. Vilken fantasi och kreavititet!
Rumpnissar, grådvärgar, rödhårig stark tjej, busungen som får alla vuxna krypa ur skinnet. Flygande Karlsson, tumme lilla pysslingen mm. 


Vi gick ett infall när vi väl var i Stockholm och besökte fotografiska. Hur läckert var inte det då... 

FOTOGRAFISKA 




Med utställning av Elliot Erwitt och Jill Greenberg faschinerande. 

Stockholm i ljus och i mörker, vackert.


FRISKIS OCH SVETTIS
Väl hemma vid 19-tiden packade vi tränings väskan och stack till gymmet. 
Där vi körde ett svettigt en timmes pass med pulsträning 10x3 styrka överkropp 12x3x3 crosstrainer, löpband och rodd. Självklart plankade vi också. Så i dag blev det två plankor. Morgon och kväll... 
MAXI
Nyårshandligen fick ske på ett stillsamt och rofyllt maxi. Mellan 22-23 helt klart värt trots den sena tidpunkten. 

RÄKSMÖRGÅS
Ellis och jag har gått å fluktat på räksmörgås hela dagen. Men vi beslutade att betala på Junibacken 139:- för en ynka smörgås. Eller på fotografiska hela 155:- vilket skulle då bli 460:- för tre st gaaaalet!!! Inte ett alternativ för oss, så vi gjorde egna mums!!! 

Vilken fantastisk dag och fantastiskt avslut på året. Vi fick alla en dos kultur idag speciellt lilla femåringen. Huvudstaden, kungen, slottet, Astrid Lindgren, fotografiska mm 

Nu är jag så trött så tack och god natt!!!

<3 
















Lite snö tack :)




I dag var tösen å jag ut för att få frisk luft. Men vilket tråk väder för en femåring. Vi borde få åka pulka, gå 5km sträckan på isen eller åka skridskor. 
Men icke det fick bli gunga och spela boll i stället. Det var iallafall skönt med frisk luft. Hoppas hon håller sig frisk nu! 

Nu ska jag lägga mig för i morgon ska vi till huvudstaden och gå på Junibacken. 

Natti 



Fyra timmar ensam...






Tillbringade fyra timmar alldeles ensam i dag - ljuvligt!!! Simmade, plankade, bastade, läste, kurbadade, fick massage helt underbart!!! 

Dessutom kom jag hem till dukat bord vilket inte hör till vanligheterna ;-) 

Nu avslutar jag och mannen kvällen med Hamilton 2 



Har plankat.... Har ni???


Måste medge fem minuter låter jävligt kort. Men i plankan ställningen känns dom grymt långa minuterna 😱😜

Gaaaahhhh....

Kramar är gratis


Har du möjlighet så dela ut en liten kram  Du har aldrig en aning om vad den kan betyda. Jag sänder er läsare en cyber kram ;-) Den är inte lika varm o go som en riktig men alltid något!





Hemma dag sköööönt!!!


Jag har haft en skön hemma dag i dag. Den kändes lång och härlig blandad med slapp och nyttogöra. Jag orkade inte tänka tanken att ta mig ut bland folk och reor. Jag har flängt runt innan jul så det räcker känns det som. Däremot var sonen och shoppade och jag tvingade honom att köpa en jacka jag sett (tyvärr var den förstås inte på rean) Men den var billig från början så det gjorde inte så mycket. 

Tösen fick feber i går och har varit hängig i dag också. Hon har mest tittat på tv och slappat. Men lekte lite på kvällen. Hon hjälpte mig med badbomben när jag skulle bada det tyckte hon var spännande. 



Tillslut när klockan var mycket somnade hon brevid pappa i soffan. Då avslutade vi annandagen med att se Känn ingen sorg. En film baserad på Håkan Hellströms musik. Jag gillade filmen skarp det var en annorlunda film. Klart sevärd jag både skrattade och grät en skvätt, det var en fin film. 
Det slog mig ännu engång hur populärt det är just nu att huvudrolls innehavaren har någon form av diagnos. Som tex serien Bron- asberger Homeland- biopolär mm. 


I morgon eller rättare sagt i dag ska jag ha lite egentid på romerska det ska bli mysigt =) 

Nattinatt 

Våga vara busig...


Carro och jag fick bus attack på juldagen. Så vi fixade skjuts till metropolen Köping och gästade Hantis där Jonas spelade och överraskade honom. Det var annorlunda och mycket trevligt!!! 

Behöver ni en trubadur till fest, dop, bröllop mm. Så kan jag varmt rekommendera min vän Jonas. Som är grymt bra och proffissionell =) 

http://www.jonasericson.com

Julen 2013






Julafton firade vi hos svärföräldrarna i Ransta super mys. Juldagen firade vi hos mor och övriga familjen i Skultuna också super mys! Julen blev riktigt bra även om jag inte kände så för en vecka sen. Barnen nöjda då är jag nöjd!

God fortsättning på er där ute :) 



Uppesittar kväll....



Uppesittar kvällen hemma hos oss innebar inge Bingolotto spel. Utan stols målning, gitarrspel, hund gos, irish och trevligt umgänge in på små timmarna ;-) 


<3




Pgav. av jul och nyår hahaha...



Se där ja två av oss fyra plankisar bangade lite. Inte helt men vi flytta plankan framåt i tiden pgav av jul och nyår. Kanske vi är lite kassa men vi är realistiska ;-) Så Follmer nu är det den 12:de som gäller. Njut av jul och nyår och kämpa sen vidare. Vi är iallafall superhjältar tycker jag eller hur Ericson?
God jul och ta det lugnt med godiset ;-) 
Kram 

Fruktansvärt :(


Att ens hem skulle brinna vore ett av det det mest fruktansvärda som skulle kunna hända. Och dessutom i juletider, därför har jag plockat i hop flera papperskassar med leksaker, dockor, bilar, filmer, böcker, kläder mm till en tjej som har tre barn och det fruktansvärda inträffade. Så i morgon kommer hon och hämtar dom. Gjorde även en liten julklapp till hennes femåringa tjej 🎅



Rosa och lila när tösen väljer



Såklart har även vi klätt granen eller rättare sagt tösen. Och hon har valt illa och rosa. Bra val den blev riktigt fin i år. 





Lite fix...


Natt målning med Carro...


Fodrat....
Jalusin gick sönder, fick bli en svart lucka i stället, helt okej :) 

En målning kvar av benen bara....


Gillar mönstret :)

Gubben och jag gjorde ett ryck i helgen och köpte lister, färg mm och han listade lite och jag målade. Passade på att måla stolsbenen som varit enfärgade. Köpte en ny köksmatta också det blev riktigt bra. Roligt med lite förändring. Vårt jalusi skåp i köket gick sönder för ett tag sen och det finns inte kvar på Ikea. Vi bytte till en svart lucka i glas det blev riktigt bra.





Mys pys!!!



Efter femårs kalaset hade vi lite mys, klippningar, naglar, rosé och tilltugg. 

Sen senare nattsuddade jag och Carro och det slutade med att vi rensade hennes lådor sen barndomen. Där vi bla. hittade lite gamla foton mm.



Carros mamma <3


Min brorsdotter Sanna <3 



Från vårt bröllop <3




Carro <3 


Usch vi blev upp tok för länge men kul hade vi 😉❤️



5-års kalas


Min söta tös har fyllt 5år vart tog tiden vägen? Vad hände? Vips så är hon fem och jag som tyckt jag tagit varje minut till fånga.... Läskigt!!!! ;-( 

Älskar dig min fina tös ❤️



Grattis mitt ❤️



Har jag blivit stor nu mamma? Ja oj vad du vuxit i natt. I dag fyller min älskade lilla snart stora tös 5 år Grattis gumman❤️ 



Tröttis



    God natt mitt i natten mrsnatten 
                        ❤️❤️❤️


En känsla....



Min känsla i dag... känslan har krupit sig på en längre tid. Men nu börjar den kännas outhärdig, kanske för att julen närmar sig och alla ska vara glada. 
Jag försöker måna om alla så typiskt mig som kräfta är. Så fort jag tar för mig eller agerar annorlunda för att jag behöver, blir reaktionerna starka. Man är van vid att jag bara är glad och finns där. När får jag finnas? När får jag inte vara den som bara inte finns? Säger jag ifrån eller bara inte bekräftar och inte återkopplar är värdet på mig inte lika stort. När får jag göra fel eller bara vara den som behöver stöd. Utan att dömas. 
Idag känner jag mig ledsen, inte av någon speciell anledning egentligen. Utan det bara är en känsla. Du väljer dina tankar och dina val. Jo visst låter det bra?! Men känslan väljer man inte den bara finns där. Glad, arg, ledsen svår att styra över... 

Nu ska jag försöka sova bort min ledsamhet nattinatt 

Ps. Nu är det min älskade tös födelsedag  <3 



Dagens sanning...




Långa fem minuter



Hur går det med era plankor? Jag har fuskat lite när jag känt mig hängig. Men nu är jag på g igen... Men fem minuter känns riktigt tufft. Man kan tycka fem minuter är inte lång tid, men när man står i plankan känns dom enorma. 
Bara att kämpa på :) 



Jiiiiiiieeeee....


..... Jag är stolt så jag spricker. Carro tog sig till final, vinsten är 21000:- 
Rösta på henne hon har gjort ett grymt jobb en kanon insats för sin hälsa och välmående. Hon är värd att vinna!!!! 

http://worldofshape.com/resultat/rosta

In å rösta nu 👍😉 

Homeland grymt bra



Vilket slut wow jag älskar serier och filmer som ger ett litet oväntat slut. Att det inte alltid slutar lyckligt och som man egentligen hoppats på. 

Jag bara längtar till säsong 4 

Bästa serien ever... 
Försökt mig på flera andra och fastnar inte. Efter att sett Homeland känner jag mig väldigt kräsen. 



Så sant....




Försöker....


..... Skapa lite julkänsla med lite glögg och gotta :)

I dag efter jobbet hann jag med diverse julklapps inköp så vips var lite på banan igen. Har man barn så lär klappar finnas <3 



Barndom



Jag kom på en gammal maträtt i dag som vi åt när jag var barn. Amerikansk köttfärs stuvning. 

Fräs köttfärs med hackad gul lök salta och peppra med grovmalen svart peppar ha på lite mjöl sedan mjölk och grädde, puttra. Servera med potatis och saltgurka. I dag fräste jag också på lite hackad paprika med flingsalt. 
Snabbt-enkelt- gott!!!

;-)



VLT

Jag läser recensionen i VLT och bokstavligen ryser....







Inne dag....

.... Idag har tösen och jag bara varit inne och tagit det lugnt. Det har varit en intensiv helg. 

Känner mig så trött och sliten lite låg faktiskt. Känner att jag behöver bara ta det lugnt! Så nu ska vi lägga puzzel och pyssla lite med tösens presenter hon fick i går. 

Har nån julkänsla infunnit sig hos er? Det är ju så tråkigt när vi inte har nån snö. Jag brukar inte vara så storm förtjust i julen och i år känns det värre än andra jular. Men den kanske kommer julkänslan och lusten. 

Ta hand om dig! 




HH




Känslor väcktes av att uppleva Håkan Hellströms konsert. Jag har nästan aldrig lyssnat på Håkan varför vet jag inte det har bara blivit så. 

Men det är aldrig försent att börja. Han verkar verkligen vara en ödmjuk kille och han leverera verkligen på scen. Musiken var magiskt bra :) 

"Allt jag sjungit är sant- det har bara inte hänt än"





Kalaset lyckat

Tösens kalas blev lyckat och hon är nöjd och mamma var helt slut. Fullfart i nästan tre timmar på alla femåringar. Det fikades och lektes. Nu blir det kalas för släkt och vänner på fredag när hon fyller!!!





Mamma är redo :)




Nu är jag redo för att få huset attackerat av tolv femåring, kalas time <3 
Titta vilket sött mess jag fick av en förälder till en kalas gäst! 

Kl.12 KÖR VI full fart!!!!

Tösen ska firas <3



Förberedelser






Uppe galet länge jag vet hihi jag och Carro har bakat och fixat allt inför tösens förskole kalas i morgon :) 

Vad gjorde jag utan dig Carro gumman du är bäst. Älskar dig <3 

Klockan 12 i morgon invaderas huset av tolv fem åringar och deras föräldrar. Nu skall det firas :) 



Present



Fick en underbart fin lykta i present i dag. Tack fina du <3 

Kärlek till dig! 


Jobbat



I dag jobbade jag lite extra i shÅppen det var jätte kul och vad folk vi hade jämn ström hela dagen. Det var julmarknad på torget. Jätte roligt och en hyfsad bra dags kassa. Alla som varit med och medverkat till julmarknaden hade gjort ett super jobb!!! 

Roligt :)) 

Min lilla lucia <3




Sista året min tös firar lucia på förskolan Stellabambino ;-( Nästa år går hon på sexårs verksamhet hon börjar bli stor min lilla tös <3 

Det är så mysigt när dom firar ute och med smörgås och kaffe. Och vädret var med oss inget regn men tyvärr ingen snö :) 



Slingor i love it




Jag bara älskar batteri drivna led slingor. Man kan ha dom både här och där super mysigt. Och nu finns det massor fina såna överallt :) och inte bara juliga! 

:)) 



Vitaminer i massor



När vi kom hem idag gjorde tösen och jag lite smootie. Vi gör det ganska ofta i denna hade vi banan, äpple, apelsin, lite is och turkisk youghurt. Läskande gott och nyttigt =)



Finaste gåvan....



.... Fick jag av min tös i går ett hjärt armband som hon gjort till mig. Det är kärlek det <3 Bär det med stolthet <3 



Hej mitt vinterland....

Foto: JAG 9/12-13 

Påväg hem från jobbet i dag tog jag en bild. Tänkte inte så mycket mer på den eftersom jag ständigt tar bilder. Men så sa nån att den var cool. Jag tittade på dem igen och jo den är lite cool. 

Kylan biter sig fast i luften och skymmer Skultuna kyrka, man ser endast toppen på kyrktornet. Vägen känns ganska rak och tydlig med ett ljus längre bort. Färgerna i bilden är vackra och man riktigt känner hur kall luften är. 

Bilden är helt oredigerad och jag önskar den var tagen med min systemkamera och inte Iphonen ;-) 

Nu ska jag ta mig en enchinea C och C vitamin drink igen.... Om en kvart är det veckans Homeland avsnitt yesssss.....





Kan inte komma olägligare :(



Faaaaaan det passar sig inte alls att bli sjuk nu :( Denna vecka har jag på schemat luciafirande, julfest, massage, träning, plankor, jobb på lördag, barnkalas, Håkan Hellström mm. På schemat står inte dunderförkylning :( 

SUCK =( 

Nu har den här sexbutiken...

.... Klappat igen på obestämd tid.... 

Haha alltså solsidan har sina ljusglimtar. 
Mia Skäringer är bara för skön. 

"Dödens grupp" 

Såg ni inte kvällens avsnitt så titta på TV4 play 





Bullbak



Tösen kavlade ett hjärta....

Tösen och jag bakade saffrans bullar i dag till hennes femårs kalas. Clara älskar att baka det är så mysigt att strosa i köket med henne. Mysig söndag!!!






Planka


Fick ett mess i går att jag hade en straff minut med plankan. Jag fick då för mig att jag skulle försöka stå fem minuer som målet efter 30dagar är. Jag klarade 4.35 fy helvete vad jobbigt det var. Det gick inte att härda ut de sista 25sek armarna bara vek sig =( Nu är det bara att kämpa vidare så att jag klarar 5min vid nyår.....  



Skön lördag

I dag kom Erik och vovven Kirra på besök och väckte oss. Vi åt frukost och öppnade dagens paket som innehöll en Disney chocklad det är ju lördag. Vi skrev inbjudnings kalas kort och gick til OKQ8 och postade dom. Tösen har också lekt i snön med stor grabbarna ;-) 
Skönt och friskt i luften i dag! 
I kväll ska jag till Carro på ljusparty och tjej kväll ;-) 



Önskar er en fin lördag <3 




Här bor tomten...


...... För det har min morfar sagt när jag var liten. Tomten jobbar och fejar där inne, om man är tillräckligt tyst och lägger örat mot dörren, så kan man höra honom om man har tur! Det är inga fönster för att alla barn inte ska se honom när han håller på med sina hemligheter ;-) 



Kvalité med min älskade tös <3



Tösen och jag startade helgen med fika på stan med Camilla o Sigge. Vi strosade på stan och tittade på fina julbelysningen och utförde några små inköp. Köpte sushi med hem till mig. Och korv och masmallows som vi grillade i kaminen. Det tyckte tösen var spännande. Ser på Idol finalen :)



Sushi.....


Årets första snöängel....

Mys fredag med min tös <3 





Harzka palatset



I går var vi på julfest med jobbet på Harzka palatset, det var trevligt. Avslutade med att slinka in på circus en sväng. 

Det kom lite tokiga nunnor och uppträde :) 





Plankan dag 3





Utmaningen är på dag 3 och sällskap har jag fått jätte kul! 

Vi kör 1min fram till dag 11 och har ingen vilodag utan då kör vi också 1min. 
Någon mer som hänger på???

Det bästa med plankan är att den tar på många muskler och kan göras i princip vart som helst och tar inte lång stund. 




Färgmodell


Igår var jag hos Marre som hårmodell igen. Hon övar färg på mig, i februari ska hon göra sitt andra gesällprov. Det blir nervöst dom är hårda i bedömningen. Hon ska färga i tre nyanser och färgen ska vara jämn från hårbotten till toppen. Hon ska även styla mitt går och det ska bedömmas. Nervöst men roligt jag håller verkligen tummarna för henne. 

Efter vi var färdiga gick vi till Nom och myste lite 😉
Det är verkligen mysigt nere i city nu när dom julfixat. Tänker åka ner med tösen på fredag och mysa lite och njuta av skyltningen. 





En planka ska man väl hinna med ;-)







Tog mig i kragen och förnyade kortet på Friskis och Svettis i går. När jag väl stod på crossen och körde Indoor walking slog det mig faaaaan vad jag saknat detta. Tyvärr är jag nu fullbokad i flera dagar med frissa, massage och julfest mm. Kanske lika bra det så får jag mjukstarta. Men oavsett mitt pressade schema så kan jag klämma in en liten planka varje dag. Så i går efter IW blev det 1min planka, i morse 1min planka. Jag har antagit utmaningen 30dagars plankan hänger du på? 😉 



Dagens paket


Tösen blev överraskad att tomten varit här i natt. Vi läste brevet och hon skrev ivrigt sina siffror. Sedan spelade vi Hello Kitty Yatzy som låg i dag 2 

Nu är väntan stor inför i morgon. Visst det är att skämma bort sina barn med en paket kalender. Men man kan välja vad man lägger i. Man kan välja sånt barnen ändå behöver och brukar få. Strumpor, trosor, klädesplagg, fin tandborste, lördags godis, pedagogiska saker som spel. Att ha en sån här kalender får barnen att ge av sig själva tex. Nu ska jag fixa morgon bestyren utan omständigheter och visa tomten vad jag kan. Att vänta på nästa dags paket tränar tålamod och uthållighet. Att dessutom få träna skriva dagens siffra tränar siffror och hantering av pennan, och att i livet får man inget helt gratis! 

Och sist men inte minst så är det ju jätte roligt med överraskningar 😉



Nr.1 var Claras första bokstav i namnet som hon kan måla och göra fint. -Men mamma hur visste tomten att det var min bokstav? -Jo du Clara tomten vet sånt ;-) Han vet allt!!! 

Vi ska titta vart tomten bor nån dag! 

Vet ni vart tomten i Västerås bor???




Win win - situation? Det får vi se!


En dag sen med min paket kalender till älskade tösen <3 Hon misstycker nog inte i morgon när hon får öppna 2st "ler" Nu ska vi vara lite pedagogiska också och träna siffror. För innan man får sitt paket så ska man skriva dagens siffra 10ggr ;-) Vi lär nog inte få några problem i december månad att vakna pigg och klä sig och fixa morgonbestyren *win - win - situation*

<3 

Julen är för barnen!!! 




Första advent 2013








I dag har jag pysslat med lilltjejen. Senaste tiden har det känts som jag inte riktigt njutit av stunden och dagen. Jag har haft otroligt stressigt och sprungit från plats till plats. Men i dag har jag strosat runt i mysbrallor och haft mysigt med min tjej. Vi har bakat cupcakes, fixat pepparkakshus, pysslat, druckit glögg adventspyntat. Har också haft bror o sambo här på kaffe o glögg fika. En mysig första advent, trots att jag inte är så jätte förtjust i julen och allt där till. Men jag gillar inredning kvalitet med tjejen och mys med dom som vill mysa! Så summan av första advent = riktigt bra <3 

Var rädd om varann, försök ta vara på det som känns viktigt för dig! 

Kärlek <3 






Glad tös!!!


Överraskade tösen med att köpa en liten isbjörn som lyser på trappen. 
- Åhhhh mamma precis en sån som jag önskade mig!!! Isis ska han få heta mamma <3 

Min Goa tjej!!!



Mycket trevlig fredag :)



I fredags bjöd jag ut min älskade mor vi åt på restaurang Ceder. Sedan var vi på Nom för att avsluta på Bishop. Där fina Carro som jobbat kväll anslöt. Och sen.... ;-) 



Saluhallen Slakteriet - Västerås




Västerås har äntligen fått en saluhall och av mig får den bra betyg det jag hann se. Hoppas nu västeråsarna letar sig hit så att den blir kvar. Dom hade behållt känslan från att det varit ett slakteri, bevarat kakel och golv så att den gamla känslan var kvar. Cool inredning, man kan köpa kött, ostar, kaffe, te, chocklad, bröd mm 

Besök saluhallen Slakteriet 


Stockholm

Min vän Jonas....



Förra torsdagen var jag och tre kolleger från jobbet till Stockholm på utbildning. En super dag med ett super avslut. Vi afterworka i huvudstaden och tog sista tåget hem. 

Här har vi mig....






RSS 2.0