17-18/30

Har ingen blogglust, så jag kikar bara in och säger hej :) 


Grattis min fina bror på din 40- årsdag ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️





16/30


Dag 16 avklarad, min vän cykeln har räddat mig många gånger från att hamna i soffan. När man har en femåring så är det inte bara att sticka i väg på gym och löprundor. Men då kan man ta cykeln. 60min intervall alternerat stående och sittande med hantlar. Biceps, triceps och axlar. Bra pulspåslag det gillas, då får även hjärtat jobba. 

Mellis 1: Kvarg, keso apelsin med kanel mums!!!

Mellis 2: Sportknäcke, keso och tomat lite citronkrydda och en kopp kvällsro örtte. 

Jag har haft huvudvärk i flera dagar vet inte om jag är på gång och bli sjuk. Eller om det är nacken som spökar. Tösen har fått en grym hosta. Hoppas hon nu klarar sig från att bli sjuk igen. 

Skulle vilja göra lite kul i helgen med henne. Barngympa på Friskis kanske eller bio. På söndag ska hon på knatteridning på Hamre hon är överlycklig och längtar. 

På torsdag är första yogan ska bli jätte häftigt! Bror fyller 40år på torsdag. Vi firar honom på fredag med mat och mys <3 

Näää nu ropar kudden på mig hör jag så nattinatt! Benen värker får se om jag kommer upp i morgon =/ 




15/30

Orkade inte blogga i går....

I dag vaknade jag med sprängande huvudvärk. Skulle ha haft ledig måndag, men hade utbildning. Trots huvudvärken satte jag mig på motions cykeln 30min sen tog jag ett varmt bad. Huvudvärken höll i sig. Efter jobbet var jag hem till pappa köpte med diverse han behövde. Hämtade hans tv som skulle lämnas in, han har en ny som heldog. Jag och tösen uträtta lite diverse annat. Vi kom inte hem förrän halv åtta. Hatar såna här kvällar när den bara försvinner. Huvudvärken malt på hela dagen, fick massage av gubben så jag slockna två timmar på vardagsrums golvet. Hoppas den är väck i morgon ;-) huvudvärken!!


Middag: Köttfärs sås med sallad och kvarg. 


Kvällsmellis: Sportknäcke med makrill en kopp te. 

Nu ska jag sova är så trött!

Ps. Jag fuskade inte så mycket med kosten i lördags. Avstod räkpajen och kladdkakan. Men det blev lite vin, skippade öl, cider och beilyes. 

Tjing 


14/30

CHECK =)

13/30

I dag är det "fuskar" dagen som vi lagt i planeringen. Jag hade tänkt att jag skulle hinna cykla 60min men tiden ville inte synka med mig :( Det får bli dubbla pass i morgon om jag orkar... Ska på fest i kväll i Uppsala (sitter i bilen nu) Det ska bli gott med vin i kväll ;-) Jag ska äta gott men lovat mig själv att inte ta tårta eller nåt sånt!!! 


ÖNSKAR ER ALLA EN FIN LÖRDAG KVÄLL!!! 



12/30

Usch i dag var det segt med träningen. Men nu är det gjort, ligger nyduschad i sängen och tittar på lite tv. Det är tufft att jobba och sköta allt vad ett hem innebär. Hinna umgås med min älskade tös <3 och få ork och tid till träningen. Men nu är halva tiden snart avklarad. Jag gör det här för att få en kick för när man tränat varje dag i trettio dagar. Så känns det inte så jobbigt att träna 3-5ggr i veckan sen. Jag längtar till att få köra pass på Friskis. Men har inte orkat åka dit brukar vara kaos i jan o feb. Trångt på parkeringen och i omklädningsrummet ;-) 

Dagens lunch: Massa gröna grönsaker jätte nyttigt med råa färska grönsaker tex. Broccoli. Bra fett i avokado och så gott!!! 

Önskar er en fin fredag kväll 



11/30

I dag blev det badhuset, mys med tösen, Milla och Sigge. Så i dag blev det simning 40längder. Det innebar att jag inte tränade 60min. Men anser att 40längder är tillräckligt. Dag 11 men tränat 12dagar nu känns grymt!!!

Glad tös som fick åka och bada =) 


Mumsigt kvälls mellis....
En kopp grönt te, sportknäcke, keso och purjolök. 


Fixat naglarna....
Ska på 30-årsfest på lördag så jag fixade naglarna i kväll. Ska bli jätte kul att gå på fest. 

Nu är jag såååå trött, varit uppe sent flera kvällar. Tränat sent pgav att tiden inte räckt till. Känner mig stolt och nöjd som ändå lyckats träna varje dag. För trots allt har man ju inte obegränsat med tid. Och att ha familj, hus, jobba, barn, tvätt, mat, disk, städ, handling.... Ja ni vet ju så går kvällarna fort. Jag har prioriterat bort tv helt. Lyckats suttit på cykeln och sett några nyhets sändningar iaf. 

Ladda för dag 12 med en natts sömn! 
Nattinatt 






10/30

Galen dag full fart!!! 

Så nu sitter jag galet sent på motions cykeln igen. I bland räcker inte tiden till alls. 45min cykel, sqaurs, planka biceps och triceps = 60min

För ett tag sen svarade jag på en annons på FB på nya stolar. I dag fick jag svar. Det visade sig vara en tjej jag känner till. Hon hade köpt nytt köksbord där det ingick stolar på Mio. Men hon skulle bara ha bordet. Så hon sålde spritt nya stolar. Jag köpte dom, å jag och vännen som målade benen nyligen. Så tokigt det kan bli. Men det blev bra! 
Mina gamla är redan sålda. 


Nu sitter jag på tok försent på motionscykeln igen. Hmmm.... Tionde dagen (tränat elva dar) känns lite små tungt just nu så i morgon blir det badhuset med tösen å simning för mig. 
Så kroppen får lite annan rörelse. 



Dagens middag: Fläskkotlett, rivna morötter, tomat o lök blandning, broccoli

1/3 del avklarat nu =) 

Nattinatt min vän!!!



9/30

I dag behövde jag jobba över, å när jag väl gjorde det flöt det på så bra. Så jag var kvar till 21 (13tim) Det blev två mellanmål i stället för middag. 

Mellanmål 1: Riskaka med tomat och citron krydda och kaffe. 

Mellanmål 2: Fil, kvarg och musli och en kopp grönt te. 


Väl hemma så var det ju dags för träningen. Energin är inte på topp så det fick bli 60min motionscykel. 

Nu blir det ett hett bad och gosa ner skönt i kudden..... Z-z-z-z-z-z 




8/30

Se där ja då är vi inne på vecka två =) 
Det här går ju galant och jag känner mig piggare och med mer energi. Ännu engång har jag fått det bevisat bra kost och motion = må bra iaf bättre ;-) 


I dag blev det en powerwalk med vännen. För att få tiden att räck till så är det smart att motionera och umgås samtidigt ;-) Det gäller och vara effektiv när man ska lyckas få till det med 60min motion varje dag! Det var så skönt och friskt ute i kväll :)


Dagens middag: Lite små tråkig men men.... Rivna morötter, tomater, kyckling med citronpeppar, kvarg o keso. 


Är så glad jag har fått en plats på yogan så nu ska även själen få sitt under vårens torsdagskvällar. 




7/30


Det är sjunde dagen men åttonde träningsdagen, det känns trögt! Men bara att kämpa på. Nu blir det 60min förbränning på cykeln. Sen ett varmt bad och hopp i säng. En ny arbetsvecka väntar. Hoppas nu tösen håller sig frisk hon har varit feberfri hela helgen. 


I dag var vi på bio BAMSE plötsligt for jag nostalgiskt bakåt i tiden ca: 35år =) 


Skypat med Carro i dag åhhhh vad vi längtar efter henne nu.... ❤️

                       ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️



7/30

En nyttig och bra start på dagen är A och O som man brukar säga :) 

Frukost: Mild lättyoghurt, kvarg, müsli, sportknäcke, ägg, kallt grönt te och självklart KAFFE 

I dag blir det en PW senare och cardio träning. Men först ska tösen och jag på bio. 

Ha det gött!




6/30



I dag fick kroppen ta det lite lugnare så det fick bli en promenad med mannen och tösen i pulkan. Det är lite kämpigare att dra pulka det är bra pulshöjare. 



Bläddrade tillbaka i bloggen.... Så i dag gjorde jag kesoplättar till lunchen. Jag brukar oftast göra dom till mig, när övriga familjen äter pannkaka. Dom är godare och mer mättande. I dag smakade tösen och hon gav bra betyg. 
Ha gärna i en halv burk kvarg också. 
Kanel ökar förbränningen :) 




Mellis tips: Kvarg, halv banan, granatäpple, solrosfrön, krossade linfrön, några valnötter.



Mellis tips: Egen gjord vaniljkvarg, ta en burk lättkvarg ha i ca.1tsk äkta vaniljpulver låt stå å dra en stund. Servera med färsk mango och granat äpple, solrosfrön o krossade linfrön. 
Vaniljpulvret finns att köpa i välsorterade matvarubutiker.

Önskar dig en fin söndag!






Vårt vardagsrum

Att boa in sig tar sin tid.....








Vi renoverade ju vardagsrummet förra vintern. Nu börjar det ta sig form och bli färdigt. Liten list här och där saknas dock. Men vi har boat in oss och jag börjar trivas. 







5/30

En timmes träning om dagen. Den här veckan har jag kört Cardio. Vilket innebär att få hög förbränning och stark coremusklatur. 10min cykel i mostempo svetten ska spruta pulsen ska maxa. Tre övningar 15reps x 2 tex. Squars, situps, planka, triceps osv. Tänkte tipsa er på lite övningar.
Mosa 10min igen på cykel kör sedan samma tre övningar 15reps x 2 x 2 
Har man ingen cykel funkar det i stort sett med vad som helst, crosstrainer, löpning, hopprep du ska upp i max puls 10min. 


Att vi tjejer har så lätt att få gäddhäng vissa mycket, vissa lite mindre. Varför klarar männen sig?!! "Hormonellt kanske" Så i dag fick triceps och insida lår sig en omgång. Ligg med börja ben ha något mellan knäna ex. en hantel men det fungerar också med en kudde. Knip i hop under hela övningen. Håll armarna rakt upp och fäll sakta bakåt på fyra upp på två upprepa 15reps. Andas och koncentrera dig, tänk på muskeln som tränas för full fokus. 

Började timmen med 2min planka och avslutade med 2min planka.





Världens kämpar tjej!!! <3


Dagens middag: 

Dom sålde grillad kyckling på Ica för 29:- denna vecka. Passade utmärkt så det har blivit endel kyckling. 

Nu ligger jag i sängen, det känns i kroppen efter sex dagars fysisk träning. Jag känner mig nöjd!!!

God natt :) 







Vacker vinterskrud

Vilken underbar vinter dag i dag, synd att jag jobbade. Blir så sugen att gå en skön PW i sånt väder. Hoppas det är skapligt skönt väder i morgon!!!

Då ska jag ut!!!


Middag....


Dagens middag:
Fullkornspanerad norsk havs torsk fiskad av gubben. Den är obeskrivligt fin och god. Fullkorns cous cous. Grönsaker och sås gjord på keso, lättyoghurt och pesto. 

Serverad på en av mina underbara nya kökstallrikar Rörstrands "Swedish Grace snö" 





4/30


Mellis tips: Sportknäcke, keso, tonfisk, ruccola och purjolök. Så grymt gott!!!

Mammas febriga tös :(
Fick hämta tösen tidigare i dag från förskolan, feber nästan 39gr. Fick alvedon och nu är hon piggis en stund. 
Tänk om vi vuxna tog lite alvedon och nån timme efter stod planka när vi är sjuka. Haha 


Då är snart dag 4 avklarad ;-) Ingen träningsvärk har jag haft heller. Men i dag kändes det tungt att komma igång. 
Nu känns det bra när det är gjort. 
75 situps i går 75st idag plus plankan och ingen träningsvärk jieee musklerna finns där. 







Core muskulaturen....

Är vår inbyggda korsett och är den stark  mår vi bättre. Mindre rygg ont, snyggare hållning, högre förbränning, bättre tränings resultat tex vid löpning mm. 

http://youtu.be/c4Nq0Sn2Pcg

Jodå det blir nog en tuff nöt att knäcka😉

Mellis tips....



Tips 1: Kvarg och keso blandas en halv skivad banan, krossade linfrön, solros frön 5st valnötter. 


Tips 2: En burk makrill, två skivor sport knäcke och en kopp grönt te eller kaffe. 


Tips 3: Kvarg, vispad äggvita, blåbär, mango. En skiva sportknäcke, leverpastej och gurka. Kaffe/te 

Kom ihåg och drick mycket vatten! 



Middag



Dagens middag: Grillad kyckling, fullkorns cous cous, purjolök, tomat, ärter, majs o paprika och kvarg med curry.

Mums!!!!

3/30

Kan man träna? När man har barn?!!!



CARIO??? 😱 CARDIO såklart!!!! 

Det är riktigt kul att ha tösen med och träna. Hon leker, testar lite, hjälper mig räkna reps. Och hon är grym på plankan. Hon tycker det är så roligt och vara med. Vi hinner prata och filosofera, och förhoppnings vis får hon en sund inställning till motion och hälsa. Hon brukar fråga mig varför jag ska ut och springa. Jag brukar svara: För mammas kropp blir glad då och det kallas motion. Precis som när du sparkcyklar eller gungar, då blir din kropp glad :) 


Finns inga hinder till att motionera, gäller bara att hitta det som känns bra just för dig. Och det som passar in i livs stilen för ögonblicket. Att ha barn skulle vara ett hinder har för mig alltid varit en gåta. Det handlar om planering och göra det som passar just vid barnets ålder. Jag kan tom. simma 40 längder fast tösen är med. Det gäller att låta dom vara delaktiga från början och att kommunicera med barnen. När mina barn varit små har jag PW milen med vagnen. När dom blivit så stora att dom inte velat sitta i vagn har det blivit långa cykelturer med dom bak i sadeln. När dom väl lärt sig cykla utan stöd hjul 6-7år har du cyklat med när jag sprungit. När Sebbe var liten och spelade hockey och vi var på träningar så passade jag på att ta en PW eller löptur. 
Det finns lösningar om man vill se dom. Men det utesluter inte att i bland få "smita" iväg till gymmet och få egentid. Det gäller bara att hitta en balans så att alla mår bra och är nöjda!!! 

Mitt svar: Ja det kan man!!!



2/30

Äta var tredje timme, fysisk rörelse 60min. Så skönt att fylla kroppen med ren fräsch och bra kost igen. Även om jag äter relativt bra kost över lag så är det skönt och kicka igång rejält emellan åt.


Dagens lunch: Tonfisk, broccoli, körsbärs tomater, avokado och kvarg så klart massa vatten. 



När jag kom hem vid 18-tiden tränade jag en timme cardio. Jävlar vad det kändes så skönt! 




Middag: Ruccula, körsbärstomater, morötter, keso o kvarg och stark köttfärs sås m. Vatten. 



Avslutade kvällen med 30min yoga :)

Fått snaps av tjejerna härligt jobbat!!!!

Nu ska jag kika farmen på play och sova. 

Natti 






;-(

I kväll har jag tänt ett ljus och skickat styrke tankar till min vän. Som efter ett tufft beslut tagit farväl av sin älskade lilla vovvsing Gynet. Jag har träffat gosat och myst med denna fantastiska lilla tjej. Hon var speciell på många vis. Sov sött lilla Grynet ❤️ 


1/30

I dag startar vi....


Frukost tips: 

Keso, kvarg, mandarin, krossade linfrön, solrosfrön, sportknäcke och gurka, kaffe såklart. 



Lunch tips:
Kyckling, sallad, tomat, paprika, avokado, balsamico, kvarg m. lite citronkrydda. 



Dagens träning: 
Pulsa i snön med fullpackad pulka ca:2km (riktig pulshöjare kan jag lova) 
40längder simning varav 4st med 16kg tös på ryggen (även det en pulshöjare)
4tim yoga 

Fått många snap chats av mina kumpaner i dag, bra jobbat!!! 




Just ja!!!!!



För femton år sedan yogade jag en hel del, men tyvärr under årens lopp har det fallit bort. Jag var så pass inbiten och duktig så att jag hade ett eget lite yoga näste iordning gjort för bara mig. Min familj visste då när jag stängde dörren skulle jag vara i fred allt från 15min till 2tim. Men någongång någonstans tappade jag fokuset. 


Idag har jag varit på en närmare fyra timmars yoga. Det var en enorm resa och påminnelse för mig, vad yogan betyder. Jag fick endel svar och upplevelser. Spännande, jobbigt och fantastiskt :) 



SAT SAM 



Min & tösens dag...



Jag är ju ledig varannan måndag, dessa måndagar är heliga. Heliga i den utsträckning det fungerar i min vardag. Tösen och jag behöver dessa varannan måndagar, framförallt jag. För att komma till ro och ha riktig kvalitets tid med henne. I dag stod badhuset på schema. Vi stressar aldrig på våra lediga dagar, vi morgon myser med frulle i sängen och tv mm så när klockan var vid tolv hade vi packat badväska och fika väskan. Begav oss ut i bilen och skulle åka (ville ta bilen pgav -10gr) Men det ville inte bilen och dess batteri totalt död. Att ställa in badhuset fanns inte på kartan. Med punktering på cykeln var inte heller det en lösning. Det fick bli pulkan. Eftersom dom är så duktiga på att sanda hela våra gångbanor. Så blev det att pulsa i snön för att få pulkan att glida, med tös och packning blev det en rejäl puls höjare. Svettig mamma tog sig till badhuset med humöret på topp iallafall. Nöjd tös = nöjd mamma. 

Jag har iaf världens snällaste svärfar som ryckte ut vid 22.30 och kom med ett extra batteri från Ransta. Så nu spinner min lilla Kia Ceed och tar oss till förskola och jobb i morgon. I väntan på nytt batteri TACK svärfar!!!

<3 



Tillbaka till vardagen....

Nu är det dags att komma tillbaka till vardagen och dess rutiner. Efter en lång och jobbig höst där jag kommit av banan lite ang. Kost och träning. Kör jag igång med en liten "kick start" Jag har också lyckan att ha två tjejer till med på tåget det är pepppande. Det som gäller nu är att försöka få till en timmes fysisk aktivitet varje dag 60min. Allt från PW's, simning, gym, stavgång, pass eventuellt löpning. Som ni vet gillar jag inte att löpa vintertid. Angående kosten är det att ätas var tredje timme och nyttigt. 
Häng med här på bloggen för lite inspiration :) Själv får jag inspiration av mina två kumpaner via snapchat lyllos mig. Nu kämpar vi tjejer!!! 
Vi har alla tre olika mål och det viktigaste är att fokusera på sitt egna mål och ev. delmål under dessa tre dagar. 

Jag tjuvstartade lite igår med en PW så skönt i vintervädret. 

Vi har även vägt oss, mätit, tagit vilopuls och fotograferat. För att vi skall se våra resultat. Detta mest för vår egna skull och våra egna mål. Det viktigaste i detta är ej att vi tävlar med varann. Utan vi tävlar med oss själva och peppar varann. Heja oss!!!




Nu blir det badhuset med tösen på vår lediga måndag <3 



Äntligen snö =)





Både lördag och söndag har det blivit pulka. Tösen är en riktig tuffing i backen i år. Förra året var hon harigare och vågade inte riktigt. Nu får jag knappt hem henne. I dag söndag var även Sebbes kompis Erik och Oskar med (Oskar är en helgullig liten kille med DS) som Erik är kontakt person till. Vi brukar i bland hitta på saker i hop det är mysigt! 

Det är skönt med lite snö och ljus!!! 

=) 






Mina förebilder inom hälsa och välmående


Vill du läsa för inspiration kan jag tipsa om denna bok. Jag läste den i ett svep från pärm till pärm. Den är väldigt lättläst och bra! 

Jag har två stora förebilder Kristin Kaspersen och Blossom Tainton grymma brudar. 


51år och så sjukt snygg, fräsch och hälsosam. Glad och inspirerande :) 
Varit på föreläsning med Blossom alltså jag finner inga ord. Underbart med kvinnor som är förebilder med att vara sund. Då menar jag inte "smalideal" utan fokus på att vara sund och må bra! 
Utifrån sig själv och sin egna förmåga. 

👍



Kö, massage och en tiramisu =)

Här är han "smita före killen" Grrr... 
Det ställde till sig så illa att jag fick köa 1,5timme och kom försent till min massage. Men jag har hittat världens bästa massage tjej som bor ett stenkast i från mig. Och hon har sin klinik hemma så jag kunde komma senare. Dessutom var mannen sen från jobbet så jag hade ändå blivit sen. 

På måndag kör jag i gång...... 
Jag lovar ni får vara med på resan ännu en gång här på bloggen. Nu är jag sjukt peppad och inspirerad. Jag Nettan skall prioriteras lite mer. Massage tjejen gav mig ännu mer pepp i dag :) Berättar mer sen!

Väl hemma efter massagen fixade jag varma mackor som jag också tog ett glas vin till. Gjorde kväll med tösen och natta henne. Låg en stund på spikmattan, då jag fick ett sms att sätta på kaffemaskinen. Och så kom min finaste vän, levererandes med en hemgjord tiramisu lycka att ha en sån vän. Tack <3 

Nu ska jag ta ett glas kallt grönt te och sätta på en film. Jag ska njuta av att jag kan somna när jag vill för i morgon har jag sovmorgon jieeee....

Ljus och mys!!!


Varma mackor.....



Ett glas vin....

Spana in min fina nyårsbukett jag fick den står sig fortfarande jätte fin!!!!

Trevlig helg min vän :) 





Änglahår


Tösen sov med fyra flätor i natt så att hon skulle få ett riktigt Änglahår. Hon blev nöjd och glitter nagellack skulle det också vara. Jojo det ska börjas i tid hmm...

Just nu sitter jag i biltvättskö och snart suttit en timme. Tårna är som isbitar, att jag aldrig lär mig kolla kön innan jag köper tvätt biljett. Dessutom är jag ärlig också parkerar bilen, köper biljett, ställer mig i kön. Då jag upptäcker att de två bilarna framför mig. Först ställer sig i kön och sen köper biljett. Så har jag iaf lärt mig att man inte gör. Så här sitter jag nu och fryser tårna av mig. 

Men snart väntas massage =) 



John Blund?



Vad jag förstår så ligger många sömn lösa just nu. Känns som något hänt,alla man pratar med har svårt att sova. Är det vädret? Vårt stressiga samhälle? Hur kommer det sig att just nu mår många i ens närhet dåligt? Psykisk obalans? Sömnlösa? Nedstämda? Låg energinivå? Orkeslösa? Det känns som att det är fler än vanligt eller är det bara slumpen? 

Eller har bara John Blund tagit tjänstledigt? Sagt upp sig? Rymt? 
Eller konsentrerar sig på barnen för enligt Wikipedia är det barnen han strör sand i ögonen så att dom kan somna. 

John Blund vart är du? 


Z-z-z-z-z-z-z-z-z-z-z-z-z-z-z-z-z-z-z-z



Jag är skrockfull...

.... och spottar alltid när en katt korsar min väg. Även om den inte är svart!!!

Florerade ett horoskop på FB det stod att om man inte delade, när man läst skulle man drabbas av 12år olycka. Jag är otroligt skrockfull så jag var tvungen att dela. Jag är kräfta och gillar inte det engelska ordet för kräfta usch! Men jag läste det och i bland är det läskigt hur bra det stämmer ;-) 





Skype



Det här gick ju bra?!!! Med mina rutiner somnade med tösen 30min så hur ska jag kunna sova nu?! :( 

Nu ska "kärringen" lära sig Skype också måste ju få se och prata med Carro. En månad hur ska jag klara det!!!! *shit* 
Hon lyfter från Arlanda i morgon har kramat henne hejdå nyss. Vi tog faktiskt ett glas vin och hade ett snabbt mys. Gulle henne var ju tvungen och komma hit och pussa på tösen ❤️

Jaja om jag klarar snap chat med ungdomarna så ska jag väl klara Skype. 
Snap chat är ju asroligt. 

Citat Ellis lillsyrran: Snap chat är som sms och sms är som att skicka vykort! 


Öhhh.... Det gäller och hänga med 👍



Pancakes



Tösen beställde pannkakor i dag igen. Jag gjorde på ett amerikanskt recept där det skulle vara bakpulver i. Tösen hjälpte till i köket som hon brukar. Vilket resulterade i att det blev lite mycket bakpulver. Det blev riktigt fluffiga pancakes kan jag lova :) 

Tösens femåriga fundersamma kommentarerna bara forsar fram. I dag efter jag duschat henne och hon står naken i badrummet så säger hon: 
-Mamma varför har jag små tuttar, liten snippa och liten stjärt när jag blivit så stor!!! Ja vad svarar man på det *haha* Hon är bara för underbar! Nu ligger hon på min mage och tittar på lite kvälls tv plötsligt utbrister hon: -Jag gillar dig mamma!!! <3 Det värmer i ett mamma hjärta. 

Tösen har nu sovit i sin säng en vecka och jag har fått bra kvälls rutin på henne. Av förklarliga skäl har hon sovit med oss tidigare. Nu äter vi mat vid 18-tiden efter det gör vi kvällsrutin dusch, tandborstning osv. Sen är det en stunds tv kl.19 Just nu är Rolie Polie Olie på netflix favoriten. 19.30 läser vi en bok sedan sätter på Pippi Långstrump på ljudbok. Runt kl.20 sover hon och har somnat själv. Det är en bra tid med tanke att hon är så lik mig kvällspigg och morgontrött. 

Däremot är mina rutiner kassa, trots att jag är trött kommer jag inte i säng. När jag väl kommer i säng kan jag inte sova. Jag är inte van vid att inte kunna sova. Hoppas det vänder snart dålig sömn = dålig ork och energi. 

En dag kvar sen helg så skönt. Nu åker Carro och Niklas till Thailand vilken dag som helst. Dom kollar resa i kväll och sticker på första bästa billigaste resa. Drygt en månad ska hon vara borta, kommer sakna i hjäl mig :( Vi ses ju varje dag. <3 Lite avis är jag också sol, värme och upplevelse mysigt! 

Nä nu är det dags för bokläsning :) 





Teet och läsning




Lade mig i soffan med tidningarna och teet. Får se om det blir något läsa eller om jag somnar. Jag älskar Welness bra pris, bra tips och pepping för den vanlige motionären. I bland kan fitness och dess tidningar bli lite för mycket och för avancerade. Kan jag tycka även om jag också läser dessa i bland. 





Tips


Tips....
Så här i förkylningstider, jag läste i en hälsotidning förrut att dricka kallt grönt te är nyttigare än varmt. För när man häller över hett vatten på tepåsen försvinner mycket av antioxidanterna. Ungefär som att koka skalad potatis mestadels av nyttigheterna sitter i skalet. Så nu har jag hällt upp en liter kallt vatten hängt i två tepåsar ekologiskt grönt te. Det får stå över nattan, så länge njuter jag av en varm kopp te med honung. 



Skridskor



I går lovade jag tösen att vi skulle åka skridskor. Packade med dom i bilen så kunde vi ta det direkt efter förskolan. Hon karta runt i över en timme. Vi kom hem strax före sex. Vi lagade mat och fixade undan i köket. Även i dag kom hon med en skön kommentar på skridskoplan. 

-Mamma titta dom pussas MITT på gatan!!! 😱 

Nu är jag så jävla trött så ögonen knappt går att hålla öppna. Tänkte ta ett skönt bad men vet inte ens om jag orkar det. Och jag som köpte nya Wellness och tänkte "peppa" mig lite. 
Det är bara å hålla ut två dagar till sen är det helg igen!!!

Var nog uppe förlänge i går, städade bort julen så skööööönt. Det känns liksom renare när den blir undanplockad. 

:)



Morrhår ASG



Facebook status i dag... Alltså ungar är bara för underbara. Morrhår? Hur tänker dom små liven. Spontant haglar härliga kommentarer i femårsåldern. Jag tänker förstås genast hur ser jag ut egentligen? 
Glipar lite på troskanten gluttar ner och spanar.... Morrhår? 



❤️❤️




                       Pusskalas!!!




?

Det kanske blir en liten tränings intresserad tjej i framtiden ;-) 




Tänt ljus...


Jag tänder alltid ljus om jag besöker en kyrka. Även hemma i bland för dom jag har i himlen som jag saknar och vill sända en tanke. Även för dom som är i livet och har det tufft. Det har även hänt att jag besökt kyrkan och tänt ljus när jag behövt extra styrka eller verkligen önskat när något skall gå bra för mig eller någon annan. Jag är inte religös men har en tro om att något finns. 
Om inte annat inom mig!



Fotografiska



Vi var ju på fotografiska förra måndagen, då fick denna skönhet följa med mig hem ;-) Fastnade för den direkt jag såg den. Dock bara en plansch men det kvittar för mig. 

Visst är den snygg?



Var tvungna att komma ut....

Jag har haft lite ångest över att tösen varit ute så lite denna julledighet. Vädret har ju varit så trist. Men vi tog i allafall en rejäl myspromenad i går....
Matade änderna och besökte Domkyrkan. Friskluft, röra oss, kulturella och kvalitets prattid.... 


Populär tjej..... 


Lite putt när brödet var slut ville mata mer, ändå hade vi en halv formfranska, fyra bullar, halvt grov bröd o Marie kex. 
Hon tycker det är så kul! Tyvärr äter vi inte mycket bröd här hemma så det blir liksom inget över :( 



Vi skulle möta upp Carro efter jobbet och det blev ett tidsglapp. Då gick vi in i Domkyrkan och var lite kulturella, titta på julkrubban bla. Tösen har varit många gånger i Domkyrkan med förskolan det märktes. Bla ville hon titta på stora korset. Det var en kör där och övade det lät mäktigt. Självklart tände vi ljus också för våra älskade i himlen och för andra jag tänker på som har det tufft. 


Hon är grym min femåring gick nästan 4km utan nämnvärt gnäll!!!







Tråk väder :(



I går var vi på Å och åt mycket god lunch. Kan verkligen rekommendera att äta lunch där. Jag åt pannbiff med rostad potatis och getost sås smaskens! Sedan var vi och matade änderna och storhandlade på maxi. 

Usch vad trött jag är på detta väder, finns ju inget att göra ute för tösen grått, blött och smutsigt :( 

Känner att humöret inte vill vara med mig alls blir påverkad bla av det gråa vädret!!! 

I morgon ska jag iaf försöka ta mig it med tösen. På tisdag är det dags för jobb igen efter långledighet. Ska bli skönt med rutiner igen! 



Pannkaks frukost



Tösen har i flera dagar tjatat om pannkaka, så hon fick pannkakor till frukost. Hon är väl också trött på julmat och all konstig mat under julen. Vi gick upp tidigt i dag behöver få in normala rutiner igen. I går kväll somnade hon sent men själv i sin säng. Kom tassande i morse så stolt. 

Usch och fy det regnar och är så trist väder. Vad ska man hitta på i dag tro?
Borde börja städa bort julen, vanligt vis har den redan varit borta nu men i år är jag sen med det. 



Läsar dipp "haha"



Snacka om läsar dipp 1/1 undra hur mina kära läsare mådde på nyårsdagen ;-) 



Biokväll




Idag bjöd jag min brorsdotter på mat och bio. Hon har fyllt år och jag hade inte grattat henne. Vi var på hundraåringe, egentligen gillar jag inte Robert Gustavsson. Men tänkte eftersom Felix Herngren regisserat filmen så gav jag den en chans. Och den var faktiskt rolig helt klart värd att se. Vi käkade på yamyam och det var riktigt bra, dit kommer jag gå igen :) 

En mysig kväll med Sanna tjejen <3 




?



Den här har suttit på kylskåpet sen i augusti. Fick den i lyckokaka på choys. Nu undrar jag bara hur mycke jäv... tålamod krävs? 



Nyårs firandet i bilder....

Ellis och min dukning :)


Ellis bakade en super smaskig Rocky road ;-)



Henke gjorde 10st jätte fina och goda plankor :) 


God fortsättning önskar jag er!



Tösen höll sig vaken till tolv slaget :)


Jag och Marre =) 



Mina fina små syrror <3



Nyår 2013



Sötnosen <3 

                         ❤️❤️❤️

             GOTT NYTT ÅR 2014




RSS 2.0